09:39 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει αντιρρήσεις για την ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στην αριστερή πλευρά της, υποστηρίζοντας ότι υποσκάπτει την περιφερειακή σταθερότητα και έχει ως αποτέλεσμα περαιτέρω εντάσεις.

Η Ρωσία δεν καλωσορίζει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να αυξήσει τις εντάσεις κοντά στα σύνορα της χώρας, αλλά θα απατήσει με ηρεμία στα στρατιωτικά γυμνάσια, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Όσο για τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ, πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσουμε. Πρόσφατα κάναμε στρατιωτικά γυμνάσια – παρότι δεν ήταν κοντά στα σύνορα του ΝΑΤΟ, συγκεκριμένα διεξήχθησαν βαθιά στο εσωτερικό της Ρωσίας… 128.000 άνθρωποι πήραν μέρος σε αυτά. Γι’ αυτό, δεν είναι ευπρόσδεκτες οι προσπάθειες κλιμάκωσης της έντασης στα σύνορά μας, πιστεύουμε ότι αυτό είναι επιβλαβές, αλλά θα απαντήσουμε με ηρεμία. Θα συσκεφθούμε μαζί σας για το τι θα κάνουμε» είπε απευθυνόμενος στους επικεφαλής του CIS.

Περίπου 30.000 άτομα αναμένεται να πάρουν μέρος στην ευρεία Νατοϊκή άσκηση κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας.

Το ΝΑΤΟ διεξάγει τακτικά διεθνείς ασκήσεις στις Βαλτικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Λετονία. Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει αντιρρήσεις για την ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στην αριστερή πλευρά της, υποστηρίζοντας ότι υποσκάπτει την περιφερειακή σταθερότητα και έχει ως αποτέλεσμα περαιτέρω εντάσεις.

Tags:
στρατιωτικά γυμνάσια, ΝΑΤΟ, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK