03:35 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπό ανέγερση ξενοδοχείο Hard Rock Hotel, στη Νέα Ορλεάνη, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος.

Τουλάχιστον ένα άτομο πέθανε και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν από την κατάρρευση του υπό ανέγερση ξενοδοχείου Hard Rock Hotel, στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ.

Οι πάνω όροφοι του κτιρίου άρχισαν να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο και έπειτα κατεδαφίστηκε ένας από τους τοίχους. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ένα άτομο πέθανε και άλλα 18 τραυματίστηκαν. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε τοπικά νοσοκομεία και η κατάσταση τους είναι σταθερή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται και αναζητούνται με τη βοήθεια drones και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων. Εργάτης δήλωσε ότι την ώρα της κατάρρευσης περίπου 45 άτομα εργάζονταν μέσα στο κτίριο, όπως μετέδωσε το site Nola.com.

​«Προσευχόμαστε για τα άτομα που παραμένουν αγνοούμενα. Δεν είναι σωστό να πούμε σε αυτό το σημείο ότι είναι παγιδευμένοι, επειδή δεν το γνωρίζουμε, παρόλο που μπορεί να είναι», δήλωσε ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα.

Φωτογραφίες και βίντεο από το τραγικό περιστατικό κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

​Σύμφωνα με τον επιθεωρητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Ορλεάνης, κατέρρευσαν 6 ή 8 ανώτεροι όροφοι του κτιρίου. Ωστόσο, ό,τι έχει απομείνει είναι ιδιαίτερα ασταθές κι έτσι διατάχθηκε η εκκένωση των κοντινών κτιρίων, καθώς οι αρχές φοβούνται και νέα κατάρρευση.

«Ο μεγαλύτερος φόβος μας τώρα είναι ο γερανός, είναι 270 πόδια (σ.σ. 82 μέτρα). Έτσι, η έκταση αυτού του γερανού, αν έπεφτε, έχει ένα τεράστιο φορτίου βάρους πάνω του», είπε.

​Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της κατάρρευσης του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα σχέδια της Hard Rock International για την κατασκευή του 17ώροφου κτιρίου με δωμάτια ξενοδοχείων αποκαλύφθηκαν τον Φεβρουάριο του 2018 μετά από χρόνια διαμάχης. Το έργο είναι παρόμοιο με ένα του εργολάβου Πρέιβεν Κάιλας το οποίο εγκρίθηκε το 2011. Επετράπη η προσθήκη επιπλέον ύψους, παρότι ίσχυε όριο 21 μέτρων για τα κτίρια στην περιοχή.

Ο εργολάβος φυλακίστηκε πριν αρχίσει η κατασκευή, και αργότερα το έργο μεταβιβάστηκε σε άλλο μέλος της οικογένειάς του. Η εταιρεία τους κατέληξε τελικώς σε συμφωνία με τη Hard Rock International.

Tags:
κατάρρευση, νεκρός, ξενοδοχείο, ΗΠΑ, Νέα Ορλεάνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK