08:25 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η «Εξέγερση πριν την εξαφάνιση» ξεκίνησε μια «διεθνή εξέγερση» δύο εβδομάδων την Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να ωθήσει τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση για την κλιματική κρίση.

Οι αστυνομικές αρχές των Βρυξελλών κατέφυγαν στην χρήση κανονιών νερού, δακρυγόνων και γκλοπ για να διασπάσουν τους ακτιβιστές του περιβαλλοντικού κινήματος «Εξέγερση πριν την εξαφάνιση», οι οποίοι διοργάνωσαν μη εξουσιοδοτημένη διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, ανέφερε ένας ανταποκριτής του Sputnik.

Περισσότεροι από 100 ακτιβιστές συνελήφθησαν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων του Σαββάτου. Η αστυνομία αποφάσισε να διαλύσει τους διαδηλωτές και τα αυτοσχέδια εμπόδια που είχαν φτιάξει με σκοπό να δυσχεράνουν την κίνηση των δημόσιων συγκοινωνιών.

«Το Place Royale [Square of King] είναι κλειστό για την κυκλοφορία. Η αστυνομία λαμβάνει μέτρα για την αποκατάσταση της δημόσιας κυκλοφορίας μέσω αυτού του σημαντικού διαδρόμου μεταφοράς», δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές της πόλης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της διαδήλωσης, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαμαρτυρία στις Βρυξέλλες.

Οι ακτιβιστές έχουν μπλοκάρει μέχρι στιγμής δρόμους και γέφυρες σε μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και άλλες. Οι αστυνομικές αρχές σε Λονδίνο, Άμστερνταμ, Μαδρίτη, καθώς και σε άλλες μεγάλες πόλεις έχουν ήδη προχωρήσει σε πολλές συλλήψεις.

Tags:
αστυνομία, περιβάλλον, ακτιβισμός, ακτιβιστές, εξέγερση, Βέλγιο, Βρυξέλλες, επεισόδια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK