02:38 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, δημοσκοπήσεις υποδήλωναν ότι το PiS, αν δεν επιτύχει μεγάλη πλειοψηφία, θα αναγκαστεί να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνασπισμού στο κοινοβούλιο.

Το κυβερνών κόμμα Πολωνικού Δικαίου και Δικαιοσύνης (PiS) του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι οδηγεί την εκλογική κούρσα κατέχοντας το 42,6% των ψήφων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κυριακής.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο πλησιέστερος αντίπαλος του PiS, η Civic Platform, κατέχει την δεύτερη θέση με το 27,4% των ψήφων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των πολωνικών ΜΜΕ, το PiS είχε ως κεντρικό σύνθημα στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του την ευημερία, αναμειγνύοντας ακροδεξιά ρητορική με τεράστιες υποσχέσεις για παροχή κοινωνικής πρόνοιας, στοχεύοντας στα στρώματα χαμηλού εισοδήματος της πολωνικής κοινωνίας.

Την Κυριακή, διεξήχθησαν εκλογές για το πολωνικό κοινοβούλιο. Οι πολίτες της Πολωνίας εξέλεξαν 460 βουλευτές για το κατώτερο Σώμα, το Sejm, καθώς και 100 μέλη για το ανώτερο, την Γερουσία, για τετραετή θητεία. Το εκλογικό σκαλοπάτι για την είσοδο και στα δύο Σώματα είναι 5% για μεμονωμένα κόμματα και 7% για συνασπισμούς.

Tags:
εκλογές, Βαρσοβία, Πολωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK