02:48 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αμερικανικά και τουρκικά αεροσκάφη πρόκειται να πραγματοποιήσουν πτήσεις πάνω από την Ρωσία από σήμερα Δευτέρα έως την Παρασκευή. Δείτε γιατί.

Οι Αμερικανοί και Τούρκοι επιθεωρητές θα εκτελέσουν μια πτήση παρατήρησης στην Ρωσία από την Δευτέρα έως την Παρασκευή, στο πλαίσιο της διεθνούς Συνθήκης για τους ανοικτούς ουρανούς, δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Μείωσης Κινδύνων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Σεργκέι Ριζκόφ.

«Από τις 14-18 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής της διεθνούς Συνθήκης για τους ανοικτούς ουρανούς, η κοινή αποστολή της Τουρκίας και των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει πτήση παρατήρησης πάνω από την Ρωσία επί του τουρκικού αεροσκάφους CN-235 που θα απογειωθεί από το αεροδρόμιο Kubinka, δήλωσε ο Ριούζκοφ στην επίσημη εφημερίδα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Krasnaya Zvezda.

Ρώσοι ειδικοί θα ελέγξουν την πτήση και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι επιθεωρητές, πρόσθεσε.

Η Συνθήκη για τους ανοικτούς ουρανούς υπογράφηκε το 1992 για να προωθήσει την διαφάνεια των στρατιωτικών δυνάμεων και των στρατιωτικών δραστηριοτήτων στην μεταψυχροπολεμική περίοδο.

Η Συνθήκη επιτρέπει στα συμβαλλόμενα μέλη να συλλέγουν ανοιχτά πληροφορίες σχετικά με τις ένοπλες δυνάμεις και τις στρατιωτικές τους δραστηριότητες κατά την διάρκεια προγραμματισμένων πτήσεων παρατηρητών. Οι συμμετέχουσες χώρες περιλαμβάνουν τα περισσότερα κράτη του ΝΑΤΟ, την Ρωσία, την Λευκορωσία, την Ουκρανία και πολλά άλλα.

Tags:
αεροσκάφος, αεροσκάφη, πολεμικά αεροσκάφη, Τουρκία, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK