09:21 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε συνέντευξή του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποκάλυψε πως δεν διαβάζει τα tweets του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλτν Τραμπ, αλλά πως ενημερώνεται για το περιεχόμενό τους.

Τα tweets του Τραμπ έχουν γίνει ένας από τους πρωταρχικούς παραγωγούς ειδήσεων στις ΗΠΑ, καθώς η συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί τον αγαπημένο τρόπο έκφρασης του POTUS. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει χρησιμοποιήσει το Twitter για να καταδικάσει πολιτικούς αντιπάλους και αυτό που περιγράφει ως «ψεύτικα νέα» και κάνει ανακοινώσεις πολιτικής, προκαλώντας συζητήσεις στα κοινωνικά μέσα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποκάλυψε ότι δεν διαβάζει τις αναρτήσεις του Αμερικανού ομόλογου του στο Twitter, αλλά ενημερώνεται για το περιεχόμενό τους. Σε συνέντευξή του στο Al Arabiya, το Sky News Arabia και το RT Arabic, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι δεν έχει «κανένα Twitter» και δεν ακολουθεί τα μικρο-ιστολόγια άλλων πολιτικών. Ωστόσο, ενημερώνεται τακτικά σχετικά με τα tweets του Τραμπ.

Το Twitter παραμένει ο πρωταρχικός τρόπος επικοινωνίας του Τραμπ με τον κόσμο. Αφού εξελέγη πρόεδρος, ο πρώην παραγωγός δεν παραιτήθηκε από το μικρο-blog του, προκαλώντας τακτικά έντονη συζήτηση με τα tweets του.

Ενώ σε μερικά tweets του ο Τραμπ καυχιέται για τα επιτεύγματά της κυβέρνησης του, σε άλλα στοχεύει σε πολιτικούς αντιπάλους ή μέσα μαζικής ενημέρωσης που τον προσβάλλουν και ταυτόχρονα στρέφεται εναντίον των κατηγοριών εναντίον του για συμπαιγνία με την Ρωσία, που ποτέ δεν αποδείχθηκε.

Ως ηγέτης των Ηνωμένων Πολιτειών, ο λογαριασμός του Τραμπ στο Twitter ακολουθείται από 65 εκατ. οπαδούς, παρόλο που ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των οπαδών θεωρείται από τους ειδικούς ως bots που χρησιμοποιούν ψεύτικους λογαριασμούς.

Σε αντίθεση με τον Αμερικανό ομόλογό του ή τον πρώην Ρώσο πρόεδρο, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος διατελεί σήμερα πρωθυπουργός, ο Πούτιν δεν ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πληροφορίες σχετικά με τις συνεδριάσεις και την πολιτική, καθώς και δηλώσεις του, δημοσιεύονται από τους επίσημους λογαριασμούς του Κρεμλίνου.

Tags:
κοινωνικά μέσα, social media, ΗΠΑ, Ρωσία, Ντόναλντ Τραμπ, Twitter, tweets, Βλαντίμιρ Πούτιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK