23:48 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας, με τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα να αυξάνονται στο 50%.

Στην έκδοση προεδρικού διατάγματος για την επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας προχωράει ο Λευκός Οίκος, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Μεταξύ άλλων, τα περιοριστικά μέτρα στρέφονται εναντίον νυν και πρώην αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης, όπως και εναντίον προσώπων που «συμβάλλουν στις αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία». 

Παράλληλα, οι αμερικανικές κυρώσεις προβλέπουν την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα στο 50%, όπως και τη διακοπή των διαπραγματεύσεων για τη νέα εμπορική συμφωνία Ουάσιγκτον – Άγκυρας, αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση του Τραμπ, η υπογραφή του προεδρικού διατάγματος θα γίνει σύντομα.

«Η Ουάσιγκτον θα κάνει χρήση επιθετικών οικονομικών κυρώσεων, στοχεύοντας όσους ενεργοποίησαν, διευκόλυναν και χρηματοδότησαν αυτές τις πράξεις στη Συρία» αναφέρεται, παράλληλα, στη σχετική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος Τραμπ επανέλαβε, επίσης, ότι «είναι πλήρως προετοιμασμένος να καταστρέψει την τουρκική οικονομία, αν η τουρκική κυβέρνηση συνεχίσει αυτή την πορεία».

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία ξεκίνησε τη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία την περασμένη Τετάρτη, θέτοντας ως στόχο την εκκαθάριση των Κούρδων μαχητών από την περιοχή.

Την επιβολή κυρώσεων, πάντως, φέρεται να εξετάζει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, με το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. να προχωράει σε προετοιμασία «περιοριστικών μέτρων» εις βάρος της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντιδρά στις κυρώσεις η Τουρκία: «Η ΕΕ προστατεύει τους τρομοκράτες»

Bloomberg: Εντός της ημέρας οι κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία

Θέμα:
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
Tags:
Κούρδοι, συριακός εμφύλιος, εμφύλιος, πόλεμος στη Συρία, πόλεμος, κυρώσεις, κυρώσεις κατά Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK