19:05 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Σουηδική Ακαδημία ξεκίνησε να ερευνά μια φάρσα προς τον Ιρλανδό συγγραφέα Τζον Μπάνβιλ στον οποίο ο φαρσέρ ανακοίνωσε πως κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες ένας άγνωστος τηλεφώνησε στον συγγραφέα Τζον Μπάνβιλ και του είπε πως παίρνει το Νόμπελ Λογοτεχνίας διεξάγει η Σουηδική Ακαδημία.

«Έχουμε ζητήσει τα τηλεφωνικά αρχεία έτσι ώστε να γνωρίζουμε αν η κλήση έγινε πραγματικά εκ των έσω ή κάποιος άγνωστος το έκανε να μοιάζει σαν να έγινε από εδώ», δήλωσε ο μόνιμος γραμματέας Mats Malm στο σουηδικό ραδιόφωνο.

Την Πέμπτη, λίγο πριν από την ανακοίνωση του βραβείου Νόμπελ στη Στοκχόλμη, άγνωστος κάλεσε τον Ιρλανδό συγγραφέα Τζον Μπάνβιλ και ισχυρίστηκε ότι είναι ο μόνιμος γραμματέας της Σουηδικής Ακαδημίας Ματς Μαλμ.

Η ψεύτικη κλήση ήταν αρκετά πειστική και περιγράφηκε από τον Μπάνβιλ  ως «περίτεχνη».

Μετά την ανακοίνωση των πραγματικών βραβευθέντων με το Νόμπελ, ο ίδιος άνθρωπος του άφησε ένα μήνυμα στον αυτόματο τηλεφωνητή λέγοντας ότι το βραβείο είχε «αποσυρθεί».

Ο ίδιος ο Ματς Μάλμ αποκάλεσε το φάρσα «ένα πραγματικά σκληρό αστείο».

Ο Μπάνβιλ, ο οποίος για λίγο θεώρησε τον εαυτό του ως φετινό νικητή περιέγραψε αργότερα αυτή την εμπειρία στους Irish Times ως «μια γροθιά στο ηλιακό του πλέγμα».

Παρόλο που ο ίδιος τελικά αντιμετώπισε με χιούμορ την κατάσταση, ζήτησε από τη Σουηδική Ακαδημία να εξετάσει προσεκτικά το περιστατικό.

Tags:
Νόμπελ Λογοτεχνίας, φάρσα, νόμπελ, συγγραφέας, Ιρλανδός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK