18:09 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 20
Βρείτε μας

Το ABC News προέβαλε, την Κυριακή και τη Δευτέρα, πλάνα που υποτίθεται ότι έδειχναν μια επίθεση της Τουρκίας κατά Κούρδων αμάχων στη βόρεια Συρία. Μόνο που οι συγκεκριμένες εικόνες είχαν τραβηχτεί περίπου 10.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Συρία, σε ένα σκοπευτήριο στο Κεντάκι.

Λάθος πλάνα για την κάλυψη των εξελίξεων γύρω από τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία προέβαλε το ABC News, παρουσιάζοντας εικόνες από ένα σκοπευτήριο στο Κεντάκι των ΗΠΑ ως στιγμιότυπο από επίθεση της Τουρκίας κατά Κούρδων αμάχων στη βόρεια Συρία. 

Τα λάθος πλάνα μετέδωσαν, μάλιστα, δύο εκπομπές του δικτύου ABC News, την Κυριακή και τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το RT, πρόκειται για τις εκπομπές «World News Tonight» και «Good Morning America».

«Αιματοκύλισμα στη Συρία», είναι ο τίτλο που συνοδεύει τα πλάνα, με τον κεντρικό παρουσιαστή να δηλώνει ότι στο βίντεο φαίνονται βομβαρδισμοί της Τουρκίας κατά Κούρδων αμάχων. 

Τα πλάνα, εντούτοις, είναι από ασκήσεις επίδειξης με όπλα στο σκοπευτήριο «Knob Creek Gun Range» που βρίσκεται στο Κεντάκι των ΗΠΑ. Το βίντεο, συγκεκριμένα, χρονολογείται από το 2017.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε και στο YouTube από το ABC που όμως έσπευσε να το διαγράψει μόλις έγινε αντιληπτό το λάθος. 

Η εκπομπή «World News Tonight» προχώρησε σε διόρθωση χθες, σημειώνοντας ότι το ABC News «λυπάται για το λάθος». 

«Κατεβάσαμε το βίντεο που προβλήθηκε στον αέρα του ''World News Tonight'' και ''Good Morning America'' αυτό το πρωί και μεταδόθηκε ότι είναι από τα σύνορα της Συρίας, αμέσως αφ'ότου προέκυψαν ερωτήματα για την ορθότητά του», έγραψε η εκπομπή στο Twitter. 

Tags:
στρατιωτική επιχείρηση, ABC, Κεντάκι, Συρία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK