07:50 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αναθεώρηση της διαδικασίας που προβλέπεται για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά η Γαλλία, προτού ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Να «παγώσει» τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρεται να θέλει η Γαλλία, βάζοντας «φρένο» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Η φινλανδική προεδρία της ΕΕ έχει συντάξει τα συμπεράσματα που θα μπορούσαν να ανάψουν το «πράσινο φως» για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τις δύο χώρες. 

Εντούτοις, όπως δηλώνει Γάλλος διπλωμάτης στο EUobserver, «δεν είναι δυνατό να ανοίξουν οι διαπραγματεύσεις σε αυτό το στάδιο», καθώς όπως τονίζει, και οι δύο χώρες πρέπει να καταβάλλουν «επιπλέον προσπάθειες» σε ό,τι αφορά θέματα που σχετίζονται με το κράτος δικαίου και τη διαφθορά.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η ΕΕ θα είναι έτοιμη για αυτό, κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο, εάν τα πράγματα εξελιχθούν αισίως. 

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος Γάλλος διπλωμάτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Κομισιόν θα έπρεπε να θέσει στο τραπέζι μια νέα μεθοδολογία για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις που θα τις καθιστούν «λιγότερο τεχνοκρατικές, περισσότερο πολιτικές και αναστρέψιμες». 

Όπως τόνισε, η υφιστάμενη μεθοδολογία που προβλέπει η ΕΕ να ανοίγει «κεφάλαια» στις διαπραγματεύσεις, χωρίς να μπορεί να τα κλείσει εάν τα κάποια υποψήφια χώρα παρουσιάσει «οπισθοδρόμηση», «δεν διαθέτει τις προφανείς αλλαγές που χρειάζονται από αυτές τις χώρες». 

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ στο Λουξεμβούργο. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η στάση αυτή της Γαλλίας έρχεται σε αντίθεση με της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας που θέλουν άμεση έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γαλλικό, βουλγάρικο ή ελληνικό «βέτο» στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ;

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Γαλλία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK