18:53 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συριακή Συμφιλίωση διαβεβαίωσε ότι η εκκένωση των αμερικανικών δυνάμεων από τη βορειοανατολική Συρία συνεχίζεται κανονικά.

Μόσχα και Δαμασκός έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από τη βορειανατολική Συρία, διαβεβαίωσε το βράδυ της Τρίτης το Ρωσικό Κέντρο για τη Συριακή Συμφιλίωση.

«Η εκκένωση των αμερικανικών δυνάμεων συνεχίζεται. Τα αμερικανικά στρατεύματα έχουν αποχωρήσει από τις βάσεις στο Νταμπάτ και στο Ουμ-Μίαλ, στην περιοχή Μανμπίτζ, στην επαρχία Χαλέπι» ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της οργάνωσης.

Πρόσθεσε δε, ότι τα αμερικανικά στρατεύματα προωθούνται προς τα σύνορα Συρίας – Ιράκ.

«Οι συριακές και ρωσικές αρχές εφαρμόζουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή απόσυρση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων» επανέλαβε, χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη βορειοανατολική Συρία, στο πλαίσιο της τουρκικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης».

Νωρίτερα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του State Department επιβεβαίωσε την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την κουρδική πόλη Μανμπίτζ.

Θέμα:
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
Tags:
Ρωσία, αμερικανικός στρατός, Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία, πόλεμος στη Συρία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK