ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
0 0 0
Βρείτε μας

Μαχητικά αεροσκάφη F-15 και ελικόπτερα AH-64 Apache έστειλαν αυστηρή προειδοποίηση των ΗΠΑ σε μαχητές που υποστηρίζουν την τουρκική επιχείρηση στη Συρία επειδή πλησίασαν πολύ κοντά Αμερικανούς στρατιώτες.

Οι ΗΠΑ έστειλαν το δικό τους μήνυμα σε μαχητές στη Συρία που υποστηρίζονται από την Τουρκία, καθώς πλησίασαν πάρα πολύ κοντά σε Αμερικανούς στρατιώτες.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο Reuters Αμερικανός αξιωματούχος που όμως δεν κατονομάζεται, AH-64 Apache και F-15 χρησιμοποιήθηκαν σε μια «επίδειξη ισχύος», καθώς οι στρατιώτες που υποστηρίζουν την τουρκική επιχείρηση στη Συρία, παραβίασαν μια «συμφωνία» μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον να μην απειληθούν δυνάμεις των ΗΠΑ οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή. Μάλιστα, έχει διατυπωθεί και σχετικό αίτημα μέσω διπλωματικών οδών στον τουρκικό στρατό.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι ο αμερικανικός στρατός δεν άνοιξε πυρ, αλλά τα εναέρια μέσα κατευθύνθηκαν πάνω από τη συγκεκριμένη περιοχή, αφότου τα αμερικανικά στρατεύματα κατάλαβαν ότι οι μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία βρίσκονταν κοντά. Με την εμφάνιση των αεροσκαφών, οι εν λόγω μαχητές εξαφανίστηκαν.

Μπορεί η πλειονότητα των αμερικανικών στρατευμάτων να έχει αποχωρήσει από τη Συρία, αλλά Ειδικές Δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή Άιν Ίσσα, η οποία βρίσκεται στο μέσο των τουρκοσυριακών συνόρων.

Σύμφωνα με το BBC, το Πεντάγωνο δήλωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη F-15 και το ελικόπτερο Απάτσι είχαν αναπτυχθεί σε μια επίδειξη δύναμης προς τις δυνάμεις που υποστηρίζει η Τουρκία οι οποίες πλησίασε τα αμερικανικά στρατεύματα κοντά στη συριακή πόλη Αΐν Ίσα.

Η εξέλιξη έρχεται αφότου ο Ρώσος ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία, Αλεξάντερ Λαβρεντίεφ, είπε ότι οι συγκρούσεις μεταξύ συριακών και τουρκικών στρατευμάτων «θα ήταν απλώς απαράδεκτες... και επομένως, φυσικά, δεν θα το επιτρέψουμε».

Υπενθυμίζεται ότι από τις 9 Οκτωβρίου, η Τουρκία διεξάγει την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στα βορειοανατολικά της Συρίας με σκοπό, όπως υποστηρίζει, τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης. Στην περιοχή ζουν, κατά κύριο λόγο Κούρδοι που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ, αλλά η Τουρκία θεωρεί πως είναι παρακλάδι του PKK το οποίο έχει χαρακτηρίσει ως «τρομοκρατική οργάνωση».

Πολλά δυτικά Μέσα αποκαλούν τους στρατιωτικούς ως «ήπιους επαναστάτες», αλλά ένας Αμερικανός αξιωματούχος τούς χαρακτήρισε «κακοποιούς, ληστές και πειρατές».

Συγκεκριμένα, ο Ράιαν Μπράουνι έγραψε στο Twitter: «Θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιήσει τουρκικά τακτικά στρατεύματα. Αντ' αυτού, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους κακοποιούς και ληστές και πειρατές, που έπρεπε να σβηστούν από προσώπου γης».

Διαβάστε ακόμα:

Κρίση στη Συρία: Τι συζητήθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ερντογάν

Θέμα:
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
Tags:
Τουρκία, Κούρδοι, πόλεμος, Συρία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK