18:28 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Περί τον Δεκέμβριο ή ακόμα και τον Νοέμβριο αναμένει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ολοκλήρωση της παράδοσης του ρωσικού αμυντικού αεροπορικού συστήματος S-400, όπως δήλωσε την Τρίτη (15/10).

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η παράδοση του ρωσικού συστήματος S-400 θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019.

Ειδικότερα, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε την Τρίτη (15/10) σε δημοσιογράφους: «Έχουμε αγοράσει τα S-400. Οι παραδόσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Το τελευταίο στάδιο θα γίνει τον Δεκέμβριο ή ίσως και τον Νοέμβριο. Δεν βρισκόμαστε πλέον σε μια απελπιστική κατάσταση. Οτιδήποτε χρειαζόμαστε, θα το αγοράσουμε όπου θέλουμε».

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία Ρωσίας - Τουρκίας για αγορά του αεροπορικού αμυντικού συστήματος S-400 έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, που επικαλούνται λόγους ασφαλείας σχετικά με την ασυμβατότητα των αμυντικών αεροπορικών συστημάτων της Συμμαχίας.

Μάλιστα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν, τον Ιούλιο, την αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 λόγω της αγοράς του συστήματος S-400 και ξεκαθάρισαν ότι η Άγκυρα θα έχει αποχωρήσει από το πρότζεκτ έως τον Μάρτιο του 2020.

Διαβάστε ακόμα:

Τσαβούσογλου: Δεν θα ικετεύουμε για πάντα το ΝΑΤΟ, γι' αυτό αγοράσαμε τους S-400

Tags:
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία, S-400
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK