23:03 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Όχι» τόσο από τον Μάικ Πενς όσο και από τον Ρούντι Τζουλιάνι στο έγγραφο της Βουλής των Αντιπροσώπων, με το οποίο καλούσε τους δύο άνδρες να παραδώσουν έγγραφα.

Ο Μάικ Πενς ανακοίνωσε, την Τρίτη (15/10, τοπική ώρα), ότι δεν πρόκειται να υπακούσει στην κλήτευση εγγράφων του Κογκρέσου που εκδόθηκε στις 4 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της διαδικασίας αποπομπής του Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε ο συνήγορος του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, ο Μάικ Πενς δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την -ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς- Βουλή των Αντιπροσώπων και να παραδώσει έγγραφα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του Πενς αναφέρεται το εξής ανάμεσα σε άλλα: «Αντί να είστε υπόλογοι στον αμερικανικό λαό και να ψηφίζετε για να εξουσιοδοτείτε σε ό,τι όλοι συμφωνούμε ως ένα ουσιαστικό συνταγματικό βήμα, προσπαθήσατε να αποφύγετε αυτήν τη θεμελιώδη απαίτηση επικαλούμενοι την ανακοίνωση της Προέδρου για μια "επίσημη έρευνα αποπομπής" σε συνέντευξη Τύπου».

«Όχι» και από τον Τζουλιάνι

Ο συνήγορος του Ρούντι Τζουλιάνι, Τζον Σέιλ, ενημέρωσε τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν πρόκειται «να συμμετάσχει» στη διαδικασία αποπομπής του Ντόναλντ Τραμπ «επειδή αυτό φαίνεται να είναι αντισυνταγματικό, αβάσιμο και παράνομο».

Στην επιστολή του εκπροσώπου του Ρούντι Τζουλιάνι, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Η κλήτευση είναι υπερβολική, αδικαιολόγητα επαχθής και επιδιώκει έγγραφα πέρα από το εύρος της νόμιμης έρευνας. Επιπλέον, τα έγγραφα που ζητούνται στην κλήτευση προστατεύονται από (σ.σ. το απόρρητο) δικηγόρου-πελάτη, το έργο του δικηγόρου και τα εκτελεστικά προνόμια».

Στο σχετικό έγγραφο της κλήτευσης εγγράφων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων υποστηρίζεται: «Οι επιτροπές διερευνούν το βαθμό στον οποίο ο Πρόεδρος Τραμπ έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια, πιέζοντας την Ουκρανία να παρεμποδίσει τις εκλογές μας το 2020 και παρακρατώντας την βοήθεια ασφαλείας που παρέσχε το Κογκρέσο για να βοηθήσει την Ουκρανία να αντιμετωπίσει τη ρωσική επιθετικότητα, καθώς και κάθε προσπάθεια κάλυψης αυτών των θεμάτων».

Γιατί άρχισε η διαδικασία αποπομπής του Τραμπ

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο μέσο της διαδικασίας αποπομπής, καθώς η -ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς- Βουλή των Αντιπροσώπων διερευνά το κατά πόσο άσκησε πίεση στον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους στις 25 Ιουλίου.

Ο απώτερος στόχος του Αμερικανού Προέδρου φέρεται να ήταν η εισαγγελική παρέμβαση αναφορικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γιου του Τζο Μπάιντεν στην Ουκρανία. Ο Δημοκρατικός πολιτικός ίσως είναι αντίπαλος του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Διαβάστε ακόμα:

Έκρηξη Τραμπ κατά Δημοκρατικών: Πρέπει να σταματήσουν

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, Μάικ Πενς, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK