00:44 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Να σταματήσει να αναστέλλει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη συνθήκη για τα πυρηνικά, καλεί το Παρίσι την Τεχεράνη.

Η Γαλλία δήλωσε ότι το Ιράν πρέπει να απέχει από μια νέα φάση αναστολής των δεσμεύσεών του στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα πυρηνικά του 2015.

«Το Ιράν πρέπει να απέχει από το να περάσει σε μια ιδιαίτερα ανησυχητική καινούρια φάση νέων μέτρων που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην κλιμάκωση της έντασης» δήλωσε η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Ανιέ βον ντερ Μιλ σε δημοσιογράφους.

Η εκπρόσωπος επιχείρησε να απαντήσει με αυτόν τον τρόπο στην ανακοίνωση του Ιρανού Προέδρου Χασάν Ρουχανί ότι η χώρα του θα χρησιμοποιήσει προηγμένους φυγοκεντρωτές τύπου IR-9 για εμπλουτισμό ουρανίου.

Η Τεχεράνη ξεκίνησε να αναστέλλει τις δεσμεύσεις της που προκύπτουν από το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχεδίου Δράσης (JCPOA) τον Μάιο κατηγορώντας τους συνυπογράφοντες τη συμφωνία ότι δεν υποστήριξαν το Ιράν μετά τις αμερικανικές κυρώσεις.

Τον Μάιο του 2018, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η χώρα του αποχωρεί από τη συμφωνία και επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.

Ένα χρόνο αργότερα, η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει σταδιακά τις δεσμεύσεις της και παρότρυνε τους άλλους υπογράφοντες τη συμφωνία - Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο - να δημιουργήσουν οικονομικούς μηχανισμούς για παράκαμψη των κυρώσεων.

Tags:
Τεχεράνη, Παρίσι, πυρηνική συμφωνία, Ιράν, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK