09:40 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο «CNN Turk» μεταδίδει πλάνα από το εσωτερικό του τουρκικού γεωτρύπανου «Φατίχ», το οποίο συνεχίζει τις εξορυκτικές δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο.

Εικόνες και πλάνα από το εσωτερικό του τουρκικού γεωτρύπανου «Φατίχ» δίνει στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό δίκτυο «CNN Turk», ενώ η Άγκυρα συνεχίζει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο.

Μεταξύ άλλων, στο ρεπορτάζ του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού περιγράφονται οι δυσκολίες και τα απρόοπτα κατά τη θαλάσσια αναζήτηση πετρελαίου ή φυσικού αερίου.

Ειδική μνεία γίνεται στον ειδικό πύργο, ύψους 100 μέτρων, ο οποίος επιτρέπει στο γεωτρύπανο να «κατεβαίνει» σε βάθος έως και 2.000 μέτρων.

Μάλιστα, ο Τούρκος δημοσιογράφος επισημαίνει ότι οι δραστηριότητες του «Φατίχ» μπορούν να συνεχιστούν, ακόμη και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Στα τηλεοπτικά πλάνα, παράλληλα, απεικονίζονται τουρκικά πολεμικά πλοία, όπως και ελικόπτερα, τα οποία προστατεύουν το τουρκικό πλοίο – γεωτρύπανο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο «Φατίχ» φέρεται να πραγματοποιεί έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές, οι οποίες – σύμφωνα με τη Λευκωσία – βρίσκονται εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Μάλιστα, η κυπριακή κυβέρνηση έχει επανειλημμένως αντιταχθεί στις τουρκικές κινήσεις, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκρίνει – στις αρχές της εβδομάδας - την έναρξη της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων εις βάρος της Άγκυρας.

Η Κύπρος ζητάει τη μεσολάβηση της Ρωσίας για τις εξορύξεις της Τουρκίας

Στη Ρωσία φαίνεται πως εναποθέτει η Κύπρος τις ελπίδες της για τη διακοπή των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της Τουρκίας εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

«Ελπίζουμε ότι η Ρωσία, η οποία διατηρεί κανάλια επικοινωνίας με την Τουρκία, θα μεταφέρει στην τουρκική κυβέρνηση τη θέση για αυτοσυγκράτηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τάσος Τζιώνης, γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου.

«Υπολογίζουμε σ’ όσους μπορούν να βοηθήσουν» έσπευσε να προσθέσει, μιλώντας στο Sputnik και συγκαταλέγοντας τόσο τα Ηνωμένα Έθνη όσο και την Ε.Ε. στη λίστα των συμμάχων της Λευκωσίας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με τον Κύπριο διπλωμάτη, παράλληλα, η κυπριακή κυβέρνηση έχει ήδη λάβει ορισμένα μέτρα, αλλά η Τουρκία δεν δείχνει διατεθειμένη να υποχωρήσει.

«Αλλά πιστεύουμε ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα. Δεν είμαστε χαρούμενοι μόνο μ’ αυτά τα αποτελέσματα, αλλά είναι καλύτερο από το τίποτα. Πρόκειται για μία διαδικασία» έσπευσε να εξηγήσει, επίσης.

Και κατέληξε: «Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα σκεφτεί διπλά αν συνεχίσει ή όχι (σ.σ. τις εξορυκτικές δραστηριότητες), μετά την αντίδραση που θα εισπράξει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Κύπρος ζητάει τη μεσολάβηση της Ρωσίας για τις εξορύξεις της Τουρκίας

Παναγιωτόπουλος: Η Γαλλία στέλνει φρεγάτα στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ

Tags:
πλοία, πλοίο, θάλασσα, Κύπρος, Κυπριακή ΑΟΖ, ΑΟΖ, κοίτασμα, γεωτρήσεις, Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK