08:35 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
0 0 0
Βρείτε μας

Ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων καταδικάζει την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη βόρεια Συρία και την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης εναντίον των Κούρδων.

Με ευρεία πλειοψηφία, 354 «ναι» - 60 «όχι», εγκρίθηκε το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων για την καταδίκη της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από τη βόρεια Συρία και τη συνεπαγόμενη έναρξη της τουρκικής επιχείρησης εναντίον των κουρδικών δυνάμεων.

Με την απόφαση αυτή, επί της ουσίας, η Βουλή των Αντιπροσώπων καλεί το Κογκρέσο (Βουλή και Γερουσία):

  • να αντιταχθεί στην απόφαση για τον τερματισμό των αμερικανικών προσπαθειών περί αποτροπής της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των συριακών κουρδικών δυνάμεων
  • να καλέσει τον πρόεδρο Ερντογάν να σταματήσει άμεσα τη μονομερή στρατιωτική δράση στη βορειοανατολική Συρία και να σεβαστεί τις υπάρχουσες συμφωνίες για τη Συρία
  • να καλέσει τις ΗΠΑ να συνεχίσουν τη στήριξη των συριακών κουρδικών κοινοτήτων, μέσω ανθρωπιστικής βοήθειας
  • να καλέσει τις ΗΠΑ να εργαστούν για τη διασφάλιση της αποτροπής των τουρκικών στρατιωτικών ενεργειών
  • να καλέσει τον Λευκό Οίκο να παρουσιάσει ένα ξεκάθαρο και συγκεκριμένο πλάνο για την ολική ήττα του ISIS

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα, ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων εις βάρος νυν και πρώην αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, τα περιοριστικά μέτρα στρέφονται εναντίον τριών υπουργών και δύο υπουργείων της γειτονικής χώρας.

Παράλληλα, οι αμερικανικές κυρώσεις προβλέπουν την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα στο 50%, όπως και τη διακοπή των διαπραγματεύσεων για τη νέα εμπορική συμφωνία Ουάσιγκτον – Άγκυρας, αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι η κρίση στη Συρία κλιμακώθηκε σημαντικά την προηγούμενη Τετάρτη, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη βόρεια Συρία και την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης εναντίον των Κούρδων μαχητών.

Θέμα:
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
Tags:
Κούρδοι, Τουρκία, πόλεμος στη Συρία, Συρία, αμερικανικός στρατός, ΗΠΑ, Βουλή των Αντιπροσώπων, Αμερικανικό Κογκρέσο, Κογκρέσο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK