ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Τραμπ, η συνάντηση με τον Σέρτζιο Ματαρέλα και όσα ευτράπελα συνέβησαν έδωσαν άφθονη τροφή για «γλέντι» στο Twitter. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε σε δεσμούς ΗΠΑ και Αρχαίας Ρώμης. Έκπληκτη η μεταφράστρια.

Μια φράση του Ντόναλντ Τραμπ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό ομόλογό του, Σέρτζιο Ματαρέλα, καθώς και η εμφανή έκπληξη της μεταφράστριας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής χρηστών του Twitter οι οποίοι το διασκέδασαν δεόντως με τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Οι ΗΠΑ και η Ιταλία συνδέονται από την κοινή πολιτιστική και πολιτική κληρονομιά που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω, στην αρχαία Ρώμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Τραμπ.

​Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων «λάτρεψαν» τη δήλωση Τραμπ, σπεύδοντας να παρατηρήσουν ότι οι ΗΠΑ διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους το 1776, ενώ η ίδια η ήπειρος ανακαλύφθηκε από τους Ευρωπαίους εξερευνητές το 1492. Από την άλλη, η αρχαία Ρώμη ιδρύθηκε το 753 π.Χ. και διατηρήθηκε μέχρι το 476 μ.Χ.

​Το ενδιαφέρον των χρηστών προκάλεσαν μάλιστα και αναφορές ότι ο Τραμπ φέρεται να αποκάλεσε τον καλεσμένο του «Μοτσαρέλα» αντί για Ματαρέλα.

«Ο Τραμπ αποκάλεσε τον Ιταλό πρόεδρο "Πρόεδρο Μοτσαρέλα" πολλές φορές. Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω σε αυτό το σημείο», έγραψε ένας χρήστης.

​Το τελευταίο στιγμιότυπο, όμως, από τη συνάντηση Τραμπ – Ματαρέλα στον Λευκό Οίκο που οι χρήστες των social media πραγματικά αποθέωσαν δεν ήταν άλλο από το βλέμμα και την έκφραση έκπληξης στο πρόσωπο της μεταφράστριας που καθόταν πίσω από τον Αμερικανό πρόεδρο και μετέφραζε στα ιταλικά όσα έλεγε.

​Πολλές ήταν οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Twitter και αποτυπώνουν τις γκριμάτσες της έκπληκτης μεταφράστριας.

Tags:
Ρώμη, Twitter, ΗΠΑ, Ιταλία, Σέρτζιο Ματαρέλα, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK