ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, χαιρέτισε τη συμφωνία ΗΠΑ - Τουρκίας για τη βόρεια Συρία, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι απαιτείται ακόμη αρκετός δρόμος.

Την πενθήμερη κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία χαιρέτισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον.

Ο εκπρόσωπος του επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών, ωστόσο, αναγνώρισε ότι απαιτείται ακόμη, σημαντική προσπάθεια προκειμένου να επιλυθεί η συριακή κρίση.

«Ο γενικός γραμματέας καλωσορίζει κάθε προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της κατάστασης και την προστασία των αμάχων, στο πλαίσιο της διεθνούς ανθρωπιστικής νομοθεσίας» ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Ο γενικός γραμματέας αναγνωρίζει ότι υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη έως μια αποτελεσματική λύση για την κρίση στη Συρία».

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ανακοίνωσε την κατάπαυση του πυρός για 120 ώρες στην περιοχή της βόρειας Συρίας, με στόχο την ασφαλή αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων σε μήκος 20 μιλίων από τα σύνορα με την Τουρκία.

Η απόσυρση, μάλιστα, όπως αποσαφήνισε, έχει ήδη ξεκινήσει και πραγματοποιείται με τη διπλωματική - και όχι στρατιωτική - εμπλοκή της Ουάσιγκτον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλες οι εξελίξεις από τη Συρία

Θέμα:
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
Tags:
Τουρκία, Κούρδοι, πόλεμος στη Συρία, Συρία, κατάπαυση πυρός, εκεχειρία, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ΟΗΕ, Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ, ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK