ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ταϊβάν δεν συμπεριλαμβανόταν σ' έναν χάρτη που απεικόνιζε την Κίνα και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση της Dior και ο οίκος μόδας, το βράδυ της Πέμπτης (17/10), αναγκάστηκε να απολογηθεί.

Ο οίκος μόδας Dior αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και να ζητήσει συγγνώμη από την Κίνα, την Πέμπτη (17/10), επειδή πρόβαλε χάρτη της ασιατικής χώρας χωρίς την Ταϊβάν σε εκδήλωσή του.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, τονίζεται: «Η Dior ζητά, αρχικά, συγνώμη για την εσφαλμένη δήλωση και παραποίηση που έκανε ένας υπάλληλος της εταιρείας σε μια παρουσίασή της». Στη συνέχεια, δε, ο γαλλικός οίκος μόδας ξεκαθαρίζει πως σέβεται την πολιτική της «Μιας Κίνας» και «προστατεύει την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας». Επίσης, σημείωσε πως θα αποφευχθούν τέτοια λάθη στο μέλλον.

Πώς έγινε το λάθος

Κατά τη διάρκεια παρουσίασης του οίκου Dior σε μια πανεπιστημιούπολη, ο λανθασμένος χάρτης εμφανίστηκε και τράβηξε αμέσως την προσοχή των φοιτητών.

Όταν ένας από τους παριστάμενους αναρωτήθηκε γιατί ...απουσίαζε η Ταϊβάν από την εικόνα, ένας υπάλληλος της εταιρείας απάντησε ότι η έκτασή της ήταν τέτοια που δεν χωρούσε στον -υπό κλίμακα- χάρτη.

Ο φοιτητής, όμως, δεν πείστηκε και σχολίασε πως η Ταϊβάν είναι μεγαλύτερη από τη νήσο Χαϊνάν, που είναι το νοτιότερο σημείο της Κίνας, το οποίο απεικονιζόταν στον χάρτη.

Ο υπάλληλος του οίκου Dior απάντησε, τότε, πως το Χονγκ Κονγκ και η Ταϊβάν απεικονίζονται στους χάρτες της «Μεγάλης Κίνας».

Πολλοί χρήστες του Weibo ζήτησαν μέχρι και την απόλυση του συγκεκριμένου υπαλλήλου από τον οίκο Dior.

Δεν είναι μόνο ο Dior

Βέβαια, οι εταιρείες Versace, Givenchy και Coach αναγκάστηκαν να απολογηθούν, τον περασμένο Αύγουστο, όταν θεώρησαν το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν και το Μακάο ως ξεχωριστές χώρες.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ερντογάν φωτογραφήθηκε μπροστά σε χάρτη που δείχνει τουρκικό το μισό Αιγαίο - Εικόνα

Tags:
χάρτης, Ταϊβάν, Κίνα, Dior
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK