16:33 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία», είπε η καγκελάριος της Γερμανίας, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, σε σχέση με το «μπλόκο» της ΕΕ σε ό,τι αφορά την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας.

Στο «μπλόκο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. 

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, με τη Γαλλία να φέρεται να είναι αυτή που μπλοκάρει τη διαδικασία.

Η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στην έλλειψη ομοφωνίας, σημειώνοντας ότι πρέπει να εκπληρωθούν κάποιες προϋποθέσεις, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. 

«Δυστυχώς, δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία. Η ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας έχει την άποψη ότι εάν εκπληρωθούν κάποιοι όροι, θα μπορούσαμε να ανοίξουμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και με τις δύο χώρες, αλλά δεν μπορούμε να φτάσουμε σε ομοφωνία σε σχέση με αυτή τη θέση», σημείωσε η ίδια. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε, πάντως, τη λύπη της για τη συγκεκριμένη έκβαση. «Λυπάμαι πολύ για αυτό το γεγονός», είπε.

Την αναβολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία επιβεβαίωσε, άλλωστε, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί ξανά τον Μάιο του 2020 και καλώντας τις δύο χώρες να «μην τα παρατήσουν». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βούλγαρος υπ. Άμυνας για Σκόπια: Αν δεν τηρήσουν τους όρους, θα μείνουν στην αίθουσα αναμονής της ΕΕ

 

Tags:
Αλβανία, Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία, Άνγκελα Μέρκελ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK