00:59 05 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα νέα αμερικανικά μέτρα προβλέπουν τον αποκλεισμό της Κούβας από την αγορά εμπορικών αεροσκαφών και μίας σειράς άλλων αγαθών. Τι δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ.

Την περαιτέρω σύσφιγξη των οικονομικών περιορισμών στην Κούβα ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων, τα νέα αμερικανικά μέτρα αφορούν τον αποκλεισμό της Αβάνας από την αγορά ενοικίασης εμπορικών αεροσκαφών και μίας σειράς άλλων αγαθών.

«Η δράση αυτή στέλνει ένα ακόμη ξεκάθαρο μήνυμα στο καθεστώς της Κούβας, το οποίο πρέπει να σταματήσει αμέσως την καταστροφική συμπεριφορά εντός και εκτός Κούβας» δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος.

Και πρόσθεσε: «Η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να δρα εναντίον του κουβανικού καθεστώτος, ενώ θα συνεχίσει να στηρίζει τον κουβανικό λαό και τον στόχο για ελευθερία και ευημερία».

Τα νέα περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν ως συνέχεια της αποκάλυψης ότι Κουβανοί αξιωματούχοι μετέφεραν τουρίστες, κάνοντας χρήση αεροσκαφών, τα οποία βρίσκονταν στην «κόκκινη λίστα» των αμερικανικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει λάβει μία σειρά μέτρων για την άρση της συμφωνίας Ουάσιγκτον – Αβάνας, η οποία είχε επιτευχθεί επί προεδρίας Ομπάμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραμπ: Ο Μπόλτον με... κρατούσε πίσω - Είχα πιο ισχυρές απόψεις για Βενεζουέλα και Κούβα

Σχετικά:

Τραμπ: Ο Μπόλτον με... κρατούσε πίσω - Είχα πιο ισχυρές απόψεις για Βενεζουέλα και Κούβα
Tags:
Μέτρα, ΗΠΑ, Δασμοί, εμπόριο, κυρώσεις, κυρώσεις, Κούβα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK