22:49 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Την Παρασκευή, η Βηρυτός και πολλές άλλες πόλεις του Λιβάνου έγιναν μάρτυρες μαζικών διαμαρτυριών για την κακή οικονομική κατάσταση στην χώρα και για ορισμένες επικείμενες φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου χρησιμοποίησαν την Παρασκευή δακρυγόνα για να διαλύσουν τους συμμετέχοντες στη μαζική αντί-κυβερνητική διαδήλωση στο κέντρο της Βηρυτού, σύμφωνα με τα εθνικά ΜΜΕ.

Οι διαδηλωτές ανάβουν φωτιές και έχουν μπλοκάρει τους δρόμους γύρω από το αεροδρόμιο της Βηρυτού. Στο κέντρο της πόλης, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, χρησιμοποιώντας Molotov και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με την χρήση δακρυγόνων και κανόνια νερού με σκοπό να διαλύσουν τους διαδηλωτές, ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός al-Mayadeen.

Την Παρασκευή, όλες οι τράπεζες και τα σχολεία έκλεισαν στην χώρα εξαιτίας των διαμαρτυριών, ενώ όπως έγινε γνωστό, δεν πρόκειται να ανοίξουν και το Σάββατο.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χάριρι ακύρωσε την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εν μέσω των διαμαρτυριών και έδωσε στην κυβέρνηση 72 ώρες για να υποβάλει προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώνονται ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης, η οποία ενέκρινε την επιβολή μηνιαίου φόρου ύψους έξι δολαρίων για τις online κλήσεις μέσω εφαρμογών σε smartphones, προκειμένου να προσπορίσει πρόσθετους πόρους στα κρατικά ταμεία για τον επιβαρυμένο με χρέη προϋπολογισμό. Επιπλέον, οι αρχές εισήγαγαν έναν νέο φόρο για τα προϊόντα καπνού και ανακοίνωσαν σχέδια για αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) στο 15% μέχρι το 2020. Νωρίτερα την Παρασκευή, η κυβέρνηση αποφάσισε να εγκαταλείψει το φόρο για τις διαδικτυακές κλήσεις, αποτυγχάνοντας ωστόσο να αποτρέψει ένα νέο κύμα διαμαρτυριών.

Tags:
δακρυγόνα, αστυνομία, αστυνομικοί, διαδηλωτές, διαμαρτυρίες, διαμαρτυρία, διαδηλώσεις, Λίβανος, Βηρυτός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK