13:59 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Μπόρις Τζόνσον στην ταραχώδη συνεδρίαση στο Κοινοβούλιο, 4 Σεπτεμβρίου 2019

LIVE Το βρετανικό κοινοβούλιο συζητά για το Brexit

© AFP 2019 / Jessica Taylor
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξασφάλισε μια νίκη αναφορικά με το Brexit επιλύοντας το προβληματικό ζήτημα της Ιρλανδίας.

Το Βρετανικό Κοινοβούλιο συγκεντρώθηκε σήμερα Σάββατο για να διεξαγάγει συζήτηση και στη συνέχεια ψηφοφορία αναφορικά με τη συμφωνία Brexit που έχει συμφωνηθεί από τον πρωθυπουργό της χώρας Μπόρις Τζόνσον με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κρίσιμη συζήτηση ξεκίνησε στις 11:30 ώρα Ελλάδος, ενώ η ψηφοφορία επί της συμφωνίας αναμένεται να διεξαχθεί το απόγευμα.

Τη διαβεβαίωση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει οριστικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Οκτωβρίου, έδωσε εκ νέου ο Μπόρις Τζόνσον.

Οι Βρετανοί βουλευτές καλούνται να τοποθετηθούν έναντι της προωθούμενης συμφωνίας μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, η οποία έλαβε το «πράσινο» φως πριν από λίγα 24ωρα, από τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη διαδικασία, έχει πολύ δρόμο μπροστά της, καθώς η βρετανική κυβέρνηση επιθυμεί τη στήριξη «ανταρτών» της αντιπολίτευσης ώστε να καταφέρει τελικά να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των ψήφων.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία του Brexit έχει ήδη πάρει ήδη δύο φορές παράταση, ενώ η Βουλή των Κοινοτήτων έχει απορρίψει συνολικά τρεις φορές την προηγούμενη συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τερέζα Μέι.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει ξεκαθαρίσει πάντως πως το Brexit θα γίνει με ή χωρίς συμφωνία.

Tags:
Βουλή των Κοινοτήτων, Συντηρητικό κόμμα, Brexit, Μπόρις Τζόνσον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK