10:57 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν τους Κούρδους μαχητές το Σαββάτου ότι παραβίασαν τη συμφωνία της κατάπαυσης του πυρός στη ζώνη ασφαλείας.

Για παραβίαση της κατάπαυσης πυρός διάρκειας 120 ωρών κατηγορεί ο τουρκικός στρατός τους Κούρδους μαχητές κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας και Συρίας.

«Ενώ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συμμορφώνονται πλήρως με τη συμφωνία για τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης, οι τρομοκράτες του PKK και του YPG έχουν διενεργήσει 14 επιθέσεις τις τελευταίες 36 ώρες», ανέφερε ο Τουρκικός στρατός Δημοσίευση στο Twitter.

Η κατάπαυση πυρός μετά την τουρκική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία ανακοινώθηκε την Πέμπτη μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μιας αμερικανικής αντιπροσωπείας υπό την ηγεσία του Αντιπροέδρου Μάικ Πενς στην Άγκυρα.

Θα επιτρέψει στους Κούρδους της Συρίας να απομακρύνει από μια συνοριακή περιοχή 20 μιλίων, που η Τουρκία έχει ορίσει ως ζώνη ασφαλείας, τους Σύρους πρόσφυγες.

Όπως ορίζει η συμφωνία, η Τουρκία θα διακόψει όλες τις στρατιωτικές ενέργειες της επιχείρησης Πηγή Ειρήνη Ειρήνης.

Στις 9 Οκτωβρίου, η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης λίγο μετά την ανακοίνωση του Τραμπ για αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.

Tags:
στρατιωτική επιχείρηση, επιχείρηση, κατάπαυση πυρός, Τουρκία, Κούρδοι, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK