ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ταξίδεψε στην Ιερουσαλήμ την Παρασκευή για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στο Ισραήλ βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Εκεί μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως μοιράστηκαν τις ιδέες τους για το πώς «μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πλήρως τις ενέργειες του Ισραήλ για την υπεράσπιση των συμφερόντων του στην περιοχή, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Σε δηλώσεις του στην Jerusalem Post ανέφερε ότι η διοίκηση του Τραμπ «ήταν πολύ σαφής» στο ότι «το Ισραήλ έχει το θεμελιώδες δικαίωμα να προχωρεί σε δραστηριότητα που διασφαλίζει τον λαό του».

«Αποτελεί τον πυρήνα του τι τα εθνικά κράτη έχουν όχι μόνο το δικαίωμα να κάνουν, αλλά και υποχρέωση να κάνουν», πρόσθεσε ο Πομπέο.
«Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια γωνιά (του κόσμου) όπου το Ιράν προσπάθησε να μεταφέρει οπλικά συστήματα στη Συρία, στον Λίβανο, που απειλούν το Ισραήλ και θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε την ικανότητα να τα εντοπίσουμε ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε κατάλληλα» ανέφερε ο υπουργός, μιλάντας για ιρανικές δραστηριότητες που στο παρελθόν οδήγησαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές και αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων σε πολλές περιφερειακές χώρες.

Ο Πομπέο μίλησε και για τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, λέγοντας ότι η γενική στρατηγική των ΗΠΑ ήταν αντικατοπτρίζεται στο ότι είναι «αποφασισμένη να αντιμετωπίσει» και να απωθήσει το Ιράν ως «θεμελιώδη αποσταθεροποιητική δύναμη στη Μέση Ανατολή».

Tags:
Ντόναλντ Τραμπ, Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, Μάικ Πομπέο, Ιράν, Πομπέο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK