ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Πηγή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκάλυψε στο Sputnik πως ο Βρετανός πρωθυπουργός ενημέρωσε το Σάββατο τον Ντόναλντ Τουσκ ότι θα αποστείλει επιστολή με επίσημο αίτημα για καθυστέρηση του Brexit αργότερα την ίδια μέρα.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ενημέρωσε το Σάββατο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για την πρόθεσή του να αποστείλει επιστολή με επίσημο αίτημα για καθυστέρηση του Brexit αργότερα την ίδια μέρα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Sputnik πηγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τηλεφωνική κλήση μεταξύ Τουσκ και πρωθυπουργού Τζόνσον [πραγματοποιήθηκε] στις 20:15 [18:15 GMT] απόψε. Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η επιστολή θα σταλεί σήμερα στον Τουσκ. Ο Τουσκ θα αρχίσει, στη βάση αυτή, να συνομιλεί με τους ηγέτες της ΕΕ σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες», ανέφερε η πηγή.

Ο Τουσκ θα χρειαστεί «λίγες ημέρες» για να συνομιλήσει με τους ηγέτες της ΕΕ σχετικά με την καθυστέρηση του Brexit, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters.

«Ο Τουσκ θα αρχίσει να διαβουλεύεται με τους ηγέτες της ΕΕ για το πώς θα αντιδράσουν, κάτι που μπορεί να διαρκέσει λίγες μέρες», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Νωρίτερα, ο Τζόνσον ανέφερε ότι θα τονίσει στην ΕΕ πως μια περαιτέρω καθυστέρηση του Brexit δεν συνιστά εφικτή λύση καθώς το μπλοκ θα μπορούσε να απορρίψει το αίτημα του βρετανικού Κοινοβουλίου για μία νέα παράταση.

Χθες, το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε την τροπολογία Λέτουιν με 322 ψήφους  υπέρ έναντι 306, βάζοντας νέο μπλόκο στα σχέδια εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Η τροπολογία σχεδιάστηκε για να εμποδίσει το Ηνωμένο Βασίλειο να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία Λέτουιν προβλέπει την άρνηση έγκρισης της συμφωνίας από την Βουλή των Κοινοτήτων μέχρι να περάσει η σχετική νομοθεσία που αφορά στην εφαρμογή της συμφωνίας και από τα δύο σώματα του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ενεργοποιεί αυτόματα τον νόμο Benn, που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα, ο οποίος απαιτεί από την κυβέρνηση να ζητήσει μια καθυστέρηση του Brexit εάν οι βουλευτές δεν εγκρίνουν την συμφωνία αποχώρησης μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να παρατείνει το θρίλερ του Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο «μπλόκο» στo Brexit από τη Βουλή των Κοινοτήτων

Brexit: Σε τι διαφέρει η συμφωνία του Τζόνσον από εκείνη της Μέι

 

Tags:
Brexit, σκληρό Brexit, Βρετανία, Μεγάλη Βρετανία, βρετανικό κοινοβούλιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, Μπόρις Τζόνσον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK