ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Brexit (89)
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Ντόναλντ Τουσκ επιβεβαίωσε την παραλαβή του αιτήματος του Ηνωμένου Βασιλείου για μία νέα αναβολή του Brexit, χωρίς όμως να διευκρινίσει για πόσο καιρό το Λονδίνο ζητούσε να καθυστερήσει η ημέρα της αποχώρησής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ νωρίτερα απόψε, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναβάλει το Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου 2020.

«Σας γράφω λοιπόν για να ενημερώσω το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επιδιώκει την περαιτέρω παράταση της περιόδου που προβλέπεται στο άρθρο 50 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ... Το Ηνωμένο Βασίλειο προτείνει την περάτωση της περιόδου αυτής στις 11.00 μ.μ. GMT στις 31 Ιανουαρίου 2020. Εάν τα μέρη έχουν τη δυνατότητα να επικυρώσουν μία συμφωνία πριν από αυτή την ημερομηνία, η κυβέρνηση προτείνει να τερματιστεί η προθεσμία νωρίτερα. Με εκτίμηση, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας», ανέφερε η επιστολή του Μπόρις Τζόνσον.

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε σημειώσει ότι αυτές οι διαβουλεύσεις μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ημέρες.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, η απόφαση για τη χορήγηση καθυστέρησης γίνεται από τους ηγέτες των υπόλοιπων 27 χωρών της ΕΕ βάσει του αιτήματος της απερχόμενης χώρας.

Θέμα:
Brexit (89)
Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, Μπόρις Τζόνσον, σκληρό Brexit, Brexit, Βρετανία, Μεγάλη Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK