18:31 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Το Σάββατο, ο Τζόνσον ζήτησε από την ΕΕ να αναβάλει το Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020. Προηγουμένως είχε σχεδιαστεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ στις 31 Οκτωβρίου.

Η αντιπολίτευση του Ηνωμένου Βασιλείου υπόσχεται να φέρει ενώπιον του δικαστηρίου τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει ζητήσει επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναβάλει το Brexit, αλλά απέστειλε πολλές επιστολές στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όπου εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΕΕ θα ικανοποιήσει το αίτημά του.

Ο Τζόνσον έστειλε στον Τουσκ τρεις επιστολές, μία με τη μορφή μη υπογεγραμμένης προσωπικής περιγραφής του νόμου επέκτασης του Brexit που ψήφισε το κοινοβούλιο, ενώ ο δεύτερος είναι ένα προσωπικό σχόλιο ότι αντιτίθεται στις καθυστερήσεις και θα ήθελε να αποσύρει τη χώρα από το ευρωπαϊκό μπλοκ στις 31 Οκτωβρίου , και το τρίτο - ένα σχόλιο του Μόνιμου Αντιπροσώπου του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ Tim Barrow που ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να παρατείνει την ένταξη στην ΕΕ, αλλά αναγκάστηκε να υποβάλει στο κοινοβούλιο την απόφαση αυτή.

Ο Βρετανός σκιώδης καγκελάριος Τζον Μακντόνελ χαρακτήρισε τις επιστολές του Τζόνσον στον Τουσκ ως μια παιδική και αλαζονική αντίδραση στις κοινοβουλευτικές ενέργειες.

«Ο Τζόνσον είναι πρωθυπουργός που αντιμετωπίζει τώρα το Κοινοβούλιο και τα Δικαστήρια με περιφρόνηση. Η νεανική άρνησή του να υπογράψει την επιστολή επιβεβαιώνει αυτό που πάντα υποψιαζόμασταν, ότι ο Τζόνσον με την αλαζονική του αίσθηση δικαιώματος θεωρεί ότι είναι πάνω από το νόμο και πάνω από τη λογοδοσία», δήλωσε ο McDonnell έγραψε στο Twitter.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Brexit: Ο Τζόνσον ζητά καθυστέρηση της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ ως τις 31 Ιανουαρίου 2020

Tags:
σκληρό Brexit, Brexit, Μπόρις Τζόνσον, Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK