ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι νυχτερινές διαμαρτυρίες σε όλη την Καταλονία οδήγησαν σε 13 συλλήψεις. Επιπλέον τέσσερις αξιωματικοί ασφαλείας τραυματίστηκαν, όπως ανέφερε ένας ανταποκριτής του Sputnik την Κυριακή.

Δεκατρείς συλλήψεις είναι ο απολογισμός των νυχτερινών διαμαρτυριών στην Καταλονία. Επιπλέον τέσσερις αξιωματικοί ασφαλείας τραυματίστηκαν, όπως ανέφερε ένας ανταποκριτής του Sputnik την Κυριακή.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, 14 άμαχοι επίσης υπέστησαν τραυματισμούς: 11 στη Βαρκελώνη και τρεις ακόμη στη Ζιρόνα.

Χθες βράδυ, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να καταστείλουν τους ακτιβιστές πυροβολώντας δεκάδες σφαίρες από καουτσούκ, κατφέρνοντας με αυτό τον τρόπο να ανακόψουν την προελασή τους.

Από την Δευτέρα η Καταλονία υποφέρει από μαζικά επεισόδια. Εκτεταμένες διαδηλώσεις έχουν προκληθεί από την απόφαση του ισπανικού Ανώτατου Δικαστηρίου να καταδικάσει εννέα Καταλανούς πολιτικούς, που συμμετείχαν στην οργάνωση του δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία του 2017, από 9 έως 13 χρόνια φυλάκισης, επιβάλλοντας παράλληλα πρόστιμα σε άλλους τρεις για ανυπακοή.

Η κατάσταση στην Καταλονία παρέμεινε ασταθής όλο το Σάββατο. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν συγκρούσεις και στην ισπανική πρωτεύουσα, τη Μαδρίτη.

Tags:
διαδηλώσεις, τραυματίες, αξιωματικοί, ασφάλεια, Βαρκελώνη, Καταλονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK