15:53 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Κάθε 6 Απριλίου, η Τίνα Μπεγιαράνο και ο Έρικ Γκαρντέρε κρύβονταν στην κρεβατοκάμαρά τους. Έπαιρναν ένα καπκέικ, άναβαν ένα κεράκι και τραγουδούσαν το «Happy Birthday» σε ένα αβάφτιστο κοριτσάκι που αν ζούσε θα είχε εκείνη τη μέρα γενέθλια.

Τραγουδούσαν για την κόρη τους, που η Τίνα γέννησε σε ηλικία 17 ετών, πίσω στα 1990.

Εκείνη την εποχή ή Τίνα είχε ήδη μια κόρη ενός έτους και νιώθωντας μεγάλη πίεση από τη μητέρα της, υπέγραψε τα χαρτιά υιοθεσίας για το μωρό.

Σήμερα, 47 ετών πια, η Τίνα Μπεγιαράνο θυμάται να γράφει στο κρεβάτι του νοσοκομείου ένα γράμμα για την κόρη της, ελπίζοντας ότι κάποια μέρα θα το διαβάσει. Στο γράμμα εξηγούσε τους λόγους που την έδινε για υιοθεσία.

Όμως την επόμενη ημέρα, η μητέρα της Τίνα Μπεγιαράνο της είπε ότι η νεογέννητη κόρη της πέθανε μετά τη γέννα. Και η Τίνα θρηνούσε για 29 ολόκληρα χρόνια.

Από τότε η Τίνα προχώρησε τη ζωή της. Έφυγε από το σπίτι της μάνας της και παντρεύτηκε τον Έρικ Γκάρντερε, σύζυγό της εδώ και 28 χρόνια. Έκαναν μαζί δύο αγόρια, πλέον 21 και 23 ετών αντίστοιχα.

Όμως φέτος, η ζωή της Τίνα και του Έρικ πήρε μια δραματική τροπή. Είχαν δώσει  δείγμα DNA στον ιστότοπο ancestry.com και είχαν βγει τ’ αποτελέσματα. Η Τίνα αναζητούσε τους προγόνους της, αφού η ίδια δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον πατέρα της.

Όμως, αντί του πατέρας της, ο ιστότοπος την ενημέρωνε ότι ένας νεαρός άντρας είχε κι αυτός δώσει DNA, αναζητώντας να βρει τους γονείς του, καθώς ήταν υιοθετημένος.

Ο Κριστίν Κουκ, έτσι ονομάζεται ο νεαρός άντρας, αφού έμαθε για την πιθανή συγγένεια, έστειλε μήνυμα στην Τίνα λέγοντας: «Νομίζω ότι πρέπει να μιλήσουμε. Το σάιτ λέει ότι είμαστε συγγενείς και πως είσαι η μαμά μου».

Όμως υπήρχε μια μικρή λεπτομέρεια. Οι ηλικίες, το νοσοκομείο, η ημερομηνία γέννησης, όλα ταίριαζαν. Εκτός από το φύλο του μωρού. Η Τίνα είχε γεννήσει κοριτσάκι, αλλά ο Κριστίν ήταν αγόρι.

​Τι είχε συμβεί; Όσο συνέχισαν τα μηνύματα, ο Κριστίν της αποκάλυψε ότι είχε γεννηθεί κορίτσι, αλλά είχε προβεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου και πλέον ήταν άντρας.

Μάλιστα είχε παντρευτεί και είχε αποκτήσει με τη γυναίκα του κι ένα κοριτσάκι και διατηρούσε ιστότοπο με το όνομα «Τρανς Μπαμπάς», όπου καταγράφει τις εμπειρίες του ως ένας πατέρας που έχει κάνει αλλαγή φύλου.

«Σ’ αγαπώ όπως και να ‘χει», έγραψε η Τίνα στον Κριστίν και πλεόν έχει έναν ακόμη γιο κι ένα ακόμη εγγονάκι.

Tags:
τρανσέξουαλ, αλλαγή φύλου, ΗΠΑ, υιοθεσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK