10:18 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη γειτονική Βόρεια Μακεδονία μετά την απόρριψη του αιτήματος της χώρας για άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων κατά τη Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών της ΕΕ.

Σε πρόωρες εκλογές οδηγούνται τα Σκόπια, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως απόρροια της πρόσφατης απόφασης των κρατών μελών της ΕΕ να μπλοκάρουν, τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο του 2020, την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και συγκεκριμένα της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό Ζάεφ και παρουσία του Προέδρου Στίβο Πενταρόφσκι.

Σκοπός της συνάντησης, σύμφωνα με το πρακτορείο MIA είναι η οργάνωση και η διευθέτηση των λεπτομερειών που αφορούν στη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών.

Μέχρι στιγμής όλα τα κόμματα φαίνεται να δίνουν τη σύμφωνη γνώμη τους στη διεξαγωγή των εκλογών.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, ο ίδιος ο Ζαεφ, ο λόγος που πήρε αυτή την απόφαση είναι ώστε «ο λαός να μιλήσει για την κατεύθυνση που θέλει η χώρα να πάρει» και να του δοθεί μια νέα θητεία για να διεξάγει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ήδη ξεκινήσει αλλά αποτελούν το σημείο αιχμής για τη Γαλλία, που έβαλε το «φρένο» στις ενταξιακές συζητήσεις.

Tags:
Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK