14:36 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε πολιτικό θρίλερ στα Σκόπια έχει εξελιχθεί η απόφαση των κρατών μελών της ΕΕ να απορρίψουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας.

Στις κάλπες θα σπεύσουν οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας τον Απρίλιο.

Μετά από μια κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα του Σαββάτου στα Σκόπια, ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Απριλίου 2020,

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν του βέτο για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων σε Τίρανα και Σκόπια.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ μέσω Twitter.

«Η ομόφωνη στάση όλων των αρχηγών είναι ότι η ευρωατλαντική ολοκλήρωση είναι προτεραιότητα μας. Έχει επιτευχθεί συμφωνία για την πραγματοποίηση κοινοβουλευτικών εκλογών στις 12 Απριλίου 2020», ανέφερε ο Ζάεφ στο Twitter.

Στην κατεύθυνση της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών βρίσκονταν όλα τα κόμματα, όπως είχε γίνει γνωστό πριν από την έναρξη της σύσκεψης.

Ο Πρωθυπουργός τον Σκοπίων εξηγώντας νωρίτερα τους λόγους που πήρε αυτή την απόφαση είχε πει πως πρέπει «ο λαός να μιλήσει για την κατεύθυνση που θέλει η χώρα να πάρει».

Παράλληλα, είχε ζητήσεις να του δοθεί μια νέα θητεία προκειμένου να καταφέρει να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η ΕΕ.

Υπενθυμίζεται πως αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι το «αγκάθι» των Σκοπίων στην προσπάθεια ένταξης στην ΕΕ.

Η Γαλλία, η οποία είναι η χώρα που έβαλε το «φρένο» στις ενταξιακές συζητήσεις είχε από καιρό κάνει έκδηλη την μη ικανοποίησή της απέναντι στη μεταρρυθμιστική πρόοδο των Σκοπίων.

Tags:
βέτο, Αλβανία, ΕΕ, ένταξη, Ζόραν Ζάεφ, Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK