16:30 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον για το ζήτημα της Συρίας.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον είχαν τηλεφωνική συνομιλία την Κυριακή για να συζητήσουν την εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός Τουρκίας-ΗΠΑ.

«Ο Πρόεδρος (Ερντογάν) υπογράμμισε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά την αποχώρηση μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK / YPG από την ασφαλή ζώνη, τους παραδίδουν το στρατιωτικό υλικό και καταστρέφουν τις αμυντικές οχυρώσεις εντός του χρονικού πλαισίου που προβλέπει η αμερικανική και τουρκική συμφωνία», αναφέρει η σχετική δήλωση.

Οι δύο άνδρες φέρονται να συζήτησαν επίσης και τις διμερείς σχέσεις των κρατών τους.

Η επιχείρηση Πηγή Ειρήνης στη βόρεια Συρία ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου.

Στόχος της Άγκυρας είναι να καθαρίσει τη συνοριακή περιοχή από το ISIS και την κουρδική πολιτοφυλακή και να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας όπου η Τουρκία θα μπορούσε να μεταφέρει περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες που φιλοξενεί επί του παρόντος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο συγκαταλεγόταν μεταξύ των χωρών που επέκρινε ανοιχτά την Τουρκία για τη διεξαγωγή της στρατιωτικής επιχείρησης και προχώρησε σε εμπάργκο στην προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στην Άγκυρα.

Tags:
Κούρδοι, εμπάργκο, Άγκυρα, Μεγάλη Βρετανία, Μπόρις Τζόνσον, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK