02:33 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (299)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Σάββατο, ο Γιασίν Ακτάι, σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, είπε στο Sputnik ότι η Άγκυρα θα θεωρούσε την προστασία των Κούρδων από τη Δαμασκό ως κήρυξη πολέμου.

Ο συριακός Στρατός μετακινεί τρεις ταξιαρχίες του ανατολικά του ποταμού Ευφράτη με σκοπό να εγκατασταθούν στην επαρχία Αλ - Χασάκα στο βόρειο τμήμα της χώρας, είπε στο Sputnik μία πηγή από την περιοχή.

«Σήμερα, την Κυριακή, οι μονάδες του συριακού Στρατού κατευθύνονται προς τα ανατολικά του Ευφράτη για να αναπτυχθούν στην επαρχία Αλ - Χασάκα. Οι στρατιωτικές μονάδες αποτελούνται από τρεις ταξιαρχίες πεζικού», ανέφερε η πηγή.

Στις 9 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» στην Βόρεια Συρία. Η επίθεση είναι μέρος του στόχου της Άγκυρας να εκκαθαρίσει τη συνοριακή περιοχή από την δράση των τρομοκρατών του ISIS και των κουρδικών πολιτοφυλακών προκειμένου να δημιουργηθεί μια ασφαλής ζώνη όπου η Τουρκία θα μπορούσε να μεταφέρει μέρος των περίπου 3,6 εκατ. Σύριων προσφύγων που διατηρεί στο έδαφός της. 

Την προηγούμενη Κυριακή, οι κουρδικές δυνάμεις στην Βόρεια Συρία ανακοίνωσαν την συνομολόγηση μίας συμφωνίας με την Δαμασκό, βάσει της οποίας η τελευταία δεσμεύτηκε να αποστείλει στρατεύματα στα σύνορα με την Τουρκία για να βοηθήσει τους Κούρδους να απωθήσουν την επίθεση της Άγκυρας.

Την Πέμπτη, οι ΗΠΑ και η Τουρκία ανακοίνωσαν την σύναψη μίας συμφωνίας που αναγκάζει την Τουρκία να αναστείλει την στρατιωτική της επιχείρηση για 120 ώρες, ώστε οι κουρδικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν την περιοχή μέσα από μία ζώνη ασφάλειας 18 μιλίων.

Θέμα:
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (299)
Tags:
στρατός, Τουρκία, πόλεμος στη Συρία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK