11:47 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Brexit (92)
0 10
Βρείτε μας

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, της χώρας που επί του παρόντος ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έδωσε τη συγκατάθεσή του για την αναβολή του Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να δώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο παράταση μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους για την σύναψη μίας συμφωνίας για το Brexit, ανέφεραν οι Times την Κυριακή, επικαλούμενοι διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις πηγές των Times, το Brexit θα μπορούσε να λάβει χώρα είτε την 1η είτε στις 15 του μήνα, εντός των επόμενων τριών μηνών, υπό τον όρο ότι μια συμφωνία θα κυρωθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Το Σάββατο, η Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου ψήφισε την λεγόμενη τροπολογία Λέτουιν, η οποία απαιτεί από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει παράταση της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου μετά τις 31 Οκτωβρίου. Η νέα προθεσμία που ο Τζόνσον ζήτησε από τις Βρυξέλλες είναι η 31η Ιανουαρίου 2020.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έλαβε συνολικά τρεις επιστολές από τον Τζόνσον: ένα μη υπογεγραμμένο αντίγραφο της διαταγής του Κοινοβουλίου σχετικά με το αίτημα για παράταση βάσει του νόμου Benn, μια προσωπική επιστολή στην οποία επιμένει ότι είναι ενάντια σε μια άλλη παράταση και ένα σχόλιο του πρεσβευτή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ Τιμ Μπάροου, ότι ο Τζόνσον δεν ήθελε να καθυστερήσει το Brexit, αλλά έπρεπε να συμμορφωθεί με την απόφαση του κοινοβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Brexit: Η βρετανική αντιπολίτευση κατηγορεί τον Τζονσον για τις διφορούμενες επιστολές προς την ΕΕ

Βρετανός Υπουργός: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την ΕΕ έως τις 31 Οκτωβρίου

Θέμα:
Brexit (92)
Tags:
σκληρό Brexit, Brexit, Μπόρις Τζόνσον, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK