18:29 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον κινεζικών τραπεζικών υποκαταστημάτων στην πόλη του Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο, όταν λίγο αργότερα συνειδητοποίησαν πως δεν επρόκειτο για κινεζικές τράπεζες, αποφάσισαν να επανορθώσουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ την Κυριακή, ρίχνοντας βόμβες Μολότοφ και καταστρέφοντας καταστήματα και σταθμούς του μετρό. Οι κινεζικές τράπεζες ήταν επίσης στόχοι για βανδαλισμούς - αλλά η σωστή αναγνώριση αυτών των στόχων έχει αποδειχθεί δύσκολη, αναφέρει το RT.

​Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν την κατεστραμμένη πρόσοψη ενός υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ανατολικής Ασίας (BEA). Η BEA είναι μια ανεξάρτητη τράπεζα που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, γεγονός που οι διαδηλωτές αντιλήφθηκαν μόνο αφού συνέτριψαν τα παράθυρά της. Μετά τη συνειδητοποίηση του «λάθους» τους, οι διαδηλωτές έγραψαν με σπρέι «Λυπούμαστε λάθος τράπεζα» στα κατεστραμμένα παράθυρα.

​Το Χονγκ Κονγκ έχει μετατραπεί τους τελευταίους δυόμιση μήνες σε «θέατρο» συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, οι οποίοι συσπειρώθηκαν εναντίον του νομοσχεδίου που επιτρέπει την έκδοση καταζητούμενων σε περιοχές όπως η ηπειρωτική Κίνα, χωρίς προηγούμενη διμερή συμφωνία.

Tags:
διαδηλώσεις, διαδηλωτές, διαδηλωτής, Κίνα, Χονγκ Κονγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK