21:23 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι γνωστός για την τάση του να κάνει περίεργα ορθογραφικά λάθη, με το πιο πρόσφατο να λαμβάνει χώρα όταν ο Τραμπ επικαλέστηκε δήλωση του υπουργού Άμυνας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε φωτιά στο Twitter μετά την κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία, η οποία επετεύχθη ύστερα από την έναρξη της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» στην περιοχή στις 9 Οκτωβρίου, όταν αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στην δημοφιλή πλατφόρμα στον υπουργό Άμυνας ως ... Μαρκ Εσπεράντο.

​Αν και το tweet αργότερα διαγράφηκε και αντικαταστάθηκε από μια διορθωμένη έκδοση, οι οπαδοί του Τραμπ κατάφεραν να τραβήξουν στιγμιότυπα από το ατυχές λάθος του, καθώς το post του προφανώς παρέμεινε απαράλλαχτο για αρκετές ώρες.

​«Η κατάπαυση του πυρός πηγαίνει πολύ καλά. Υπάρχουν μερικές μικρές αψιμαχίες που έχουν τελειώσει γρήγορα. Οι νέες περιοχές που έχουν επανεγκατασταθεί Κούρδοι και Αμερικανοί στρατιώτες δεν βρίσκονται στη ζώνη μάχης ή κατάπαυσης του πυρός. Έχουμε εξασφαλίσει το πετρέλαιο». Τερματισμός ατελείωτων πολέμων!», σχολίασε σε ένα νέο tweet.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εντοπιστεί να κάνει ξεκαρδιστικά λάθη στο Twitter, καθώς προηγουμένως είχε αναγράψει το όνομα της δικής του συζύγου Melania, ως «Melanie».

​Ο Τραμπ προκάλεσε επίσης μια καταιγίδα στο Twitter τον Μάιο του 2017, όταν έφτιαξε την περίεργη λέξη «covfefe», η οποία άφησε τους netizens να αναρωτιούνται για ώρες τι ενδεχομένως σήμαινε. Ενώ αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόταν σε «αρνητική κάλυψη του Τύπου» στο tweet του, η ανάρτηση έγινε viral, προκαλώντας ένα κύμα από memes και αστεία.

​Πρόσφατα αποκαλύφθηκε από τον τύπο ότι οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου που διαχειρίζονται το λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου στο Twiiter συχνά χρησιμοποιούν σκοπίμως την κακή γραμματική για λογαριασμό του Τραμπ, προκειμένου να μοιάζουν με το στυλ γραφής του, αλλά προφανώς δεν διαγράφουν ψευδώς λέξεις ή ονόματα.

Tags:
Twitter, υπουργείο Άμυνας, υπουργός Άμυνας, πρόεδρος, ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, Ντόναλντ Τραμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK