19:47 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Μετά την κατάργηση της νομοθεσίας που βρισκόταν σε ισχύ ήδη από το 1861 (!), η βρετανική Βουλή νομιμοποίησε την διενέργεια γάμων ομοφυλοφίλων καθώς και τις εκτρώσεις.

Η Βόρεια Ιρλανδία νομιμοποίησε την έκτρωση και τους ομοφυλοφιλικούς γάμους παρά τις προσπάθειες της τελευταίας στιγμής ορισμένων βουλευτών να εμποδίσουν τη νομιμοποίηση.

«Το δικαίωμα των γυναικών για ασφαλή άμβλωση και των ομοφυλοφίλων για γάμο έχει πλέον γίνει νόμιμο στη Βόρεια Ιρλανδία. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες στην εκστρατεία και τους εργατικούς βουλευτές που δούλεψαν ακούραστα για να επιτύχουν αυτή την σημαντική νίκη για ισότητα και ανθρώπινα δικαιώματα», έγραψε στο Twitter τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Πριν από τα μεσάνυχτα, οι βουλευτές που τάσσονται κατά των αμβλώσεων προσπάθησαν να εκλέξουν ένα νέο πρόεδρο του κοινοβουλίου, αλλά οι απόπειρές τους απέτυχαν και πολλά μέλη του Σώματος αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Έτσι, μετά την παρέλευση της προθεσμίας τα μεσάνυχτα, καταργήθηκαν τα άρθρα 58 και 59 του νόμου περί αδικημάτων κατά των προσώπων του 1861, που προσδιόριζαν την άμβλωση ως αξιόποινη πράξη στην Βόρεια Ιρλανδία, εκτός από την περίπτωση που η ζωή της μητέρας βρισκόταν σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένοι κανονισμοί για τις υπηρεσίες νόμιμων αμβλώσεων στην Βόρεια Ιρλανδία αναμένεται να δημιουργηθούν μέχρι τον Μάρτιο του 2020, ενώ οι κανονισμοί για τους γάμους του ιδίου φύλου θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ μέχρι τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, σύμφωνα με τον υπουργό για την Βόρεια Ιρλανδία Τζούλιαν Σμιθ.

Tags:
Βρετανία, Μεγάλη Βρετανία, Εργατικοί, Εργατικό Κόμμα, Τζέρεμι Κόρμπιν, Βόρεια Ιρλανδία, Ιρλανδία, ομοφυλόφιλος, γάμος, εκτρώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK