05:15 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια εβδομάδα διαμαρτυριών εναντίον μιας απόφασης του ισπανικού Ανωτάτου Δικαστηρίου για φυλάκιση των ηγετών της ανεξαρτησίας της Καταλoνίας έχει κάνει κάποιους δρόμους στην Βαρκελώνη να μοιάζουν με εμπόλεμη ζώνη.

Η Σάντρα Κιστέρνα, ένα μοντέλο του Instagram που προσφέρει «Μαθήματα Twerking», δημοσιοποίησε ένα βίντεο με τον εαυτό της ενώ χορεύει στους δρόμους της Βαρκελώνης που καίγονται ως αποτέλεσμα των διαμαρτυριών στην πόλη.

Το επίμαχο βίντεο έγινε viral, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 370.000 εμφανίσεις - μια αξιοσημείωτη αύξηση σε σύγκριση με τους 12.200 οπαδούς του λογαριασμού της.

«Γνωρίζω ότι δεν θα το δεχθούν όλοι, αλλά έχω ελευθερία έκφρασης όπως όλοι!», έγραψε η Κιστέρνα στην λεζάντα της, προσθέτοντας ότι αυτή είναι η «μορφή διαμαρτυρίας» της και ότι δεν θέλει να προσβάλει ανθρώπους που «αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους».
«Υπάρχουν άνθρωποι που βγαίνουν στους δρόμους για να συμμετάσχουν στη βία και δεν θέλω καμία συμμετοχή σε αυτό. Αυτό που έβλεπα χθες το βράδυ στη Βαρκελώνη ήταν τρομερό, η πόλη μου καταστράφηκε, υπήρχε χάος παντού», σχολίασε.

Η αποποίηση ευθυνών που επιχείρησε η κοπέλα δεν έσωσε το βίντεο από αρνητικές κριτικές πολλών θεατών. Ενώ μερικοί ήταν πιο ήπιοι στις αντιδράσεις τους, σημειώνοντας ότι η στιγμή ήταν μάλλον ακατάλληλη, άλλοι επέμειναν ότι η «διαμαρτυρία» της «στερούνταν νοήματος».

«Αυτό δεν είναι μια «διαμαρτυρία» κατά την άποψή μου. Επωφελείται από μια κατάσταση όπου οι άνθρωποι δέχονται χτυπήματα με γκλοπ στο κεφάλι στους δρόμους μας. Μίλα όσο θες για την ελευθερία του λόγου, αλλά σε βλέπω να χρησιμοποιείς την κατάσταση ως δικαιολογία για να κερδίσεις φήμη», έγραψε ένας σχολιαστής.

Οι τρέχουσες διαμαρτυρίες έχουν αφήσει τουλάχιστον 600 τραυματίες, περίπου 200 έχουν συλληφθεί και κατηγορηθεί ότι προκάλεσαν ζημίες ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έκθεση της Daily Mail.

Tags:
viral βίντεο, viral, Μοντέλο, Καταλονία, Ισπανία, Βαρκελώνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK