21:52 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνεχίζονται οι παράνομες δραστηριότητες της Άγκυρας στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, ωστόσο, το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» φαίνεται πως αντιμετωπίζει προβλήματα.

Το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» που βρίσκεται νότια του τεμαχίου 7 της κυπριακής ΑΟΖ, φαίνεται να μην αποδίδει όπως περίμενε η Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το philinews.com, το «Γιαβούζ», ήδη από την ημέρα που εγκαταστάθηκε στο σημείο μέχρι και τη Δευτέρα φαίνεται πως βρέθηκε αντιμέτωπο με αρκετά προβλήματα που εκτιμάται ότι οφείλονται στον άξονα του γεωτρύπανου.

Μάλιστα, τα σημαντικότερα προβλήματα φέρεται να τα αντιμετώπισε το περασμένο Σαββατοκύριακο καθώς σημειώθηκαν λακτίσματα του άξονα και, διακόπηκαν  οι προσπάθειες γεώτρησης.

Το γεωτρύπανο, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, έχει αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα στην πρώτη προσπάθεια για γεώτρηση νότια της χερσονήσου της Καρπασίας.

Την ίδια ώρα, προσθέτει το συγκεκριμένο μέσο, προς ολοκλήρωση των εργασιών του προχωρά το «Φατίχ», το άλλο γεωτρύπανο που έχει στείλει η Τουρκία για γεώτρηση  στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πάφου.

Το συγκεκριμένο γεωτρύπανο εκτιμάται ότι δεν έχει σημειώσει κάποια επιτυχία στις γεωτρητικές του εργασίες στο σημείο και θα αναχωρήσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, το «Μπαρμπαρός» συνεχίζει τις σεισμογραφικές του έρευνες.

Tags:
Κυπριακή ΑΟΖ, Τουρκία, Κύπρος, Μπαρμπαρός, Πορθητής, Γιαβούζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK