ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται σθεναρά σε οποιαδήποτε επέκταση των δραστηριοτήτων της Ρωσίας στην περιοχή της Αρκτικής, ανεξάρτητα από τη φύση τους.

Ακόμα και κατασκευή στρατιωτικής βάσης στην Αρκτική εξετάζουν οι ΗΠΑ καθώς δεν επιθυμούν καμία ρωσική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ο 6ος στόλος των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως το αντιτορπιλικό των ΗΠΑ Donald Cook  ολοκλήρωσε την τελευταία του αποστολή στην Αρκτική στις 16 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με δήλωση από το αρμόδιο γραφείο του 6ου Στόλου το αντιτορπιλικό διεξήγαγε μια περιπολία ρουτίνας για την «παρακολούθηση της ρωσικής θαλάσσιας δραστηριότητας»  στον Αρκτικό Κύκλο.

Μαζί με το Donald Cook, ακόμα ένα αντιτορπιλικό της ίδιας κατηγορίας, το USS Farragut και το USS Normandy έκαναν περιπολίες στον Αρκτικό Κύκλο τον Σεπτέμβριο.

Η αντιναύαρχος Λίζα Μ. Φραντσέτσι, διοικητής του 6ου Στόλου, σημείωσε ότι τέτοιες περιπολίες επιτρέπουν στο αμερικανικό ναυτικό να είναι προετοιμασμένο ώστε να «αποτρέψει και (...) να αποκρούσει μια επίθεση» αν χρειαστεί, χωρίς να προσδιορίζει από ποιο κράτος.

Η Ουάσινγκτον έχει από καιρό αντιταχθεί στις προσπάθειες της Ρωσίας να επεκτείνει τις ερευνητικές και στρατιωτικές της δραστηριότητες στην περιοχή της Αρκτικής παρά το αίτημα της Μόσχας προς τον ΟΗΕ να επεκτείνει τα σύνορα της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας προς τον βορρά.

Η Ρωσία επιδιώκει να εξερευνήσει τα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου της Αρκτικής, καθώς και να την μετατρέψει σε μια σημαντική εμπορική διαδρομή.

Tags:
έρευνα, πολεμικό πλοίο, Αρκτική, Ρωσία, ΗΠΑ, πλοία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK