ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Brexit (89)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι θα προτείνει στους 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδεχθούν το αίτημα του Ηνωμένου Βασιλείου για παράταση του Brexit.

Πρόταση στους 27 της ΕΕ να αποδεχθούν το αίτημα του Ηνωμένου Βασιλείου για παράταση του Brexit απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Είχε προηγηθεί η απόρριψη από το βρετανικό κοινοβούλιο του χρονοδιαγράμματος έγκρισης του νομοσχεδίου με τη συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit.

«Στον απόηχο της απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας αποχώρησης, και προκειμένου να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία, θα προτείνω στην ΕΕ27 να αποδεχθεί το αίτημα του Ηνωμένου Βασιλείου για παράταση», ανέφερε ο κ. Τουσκ μέσω Twitter.

Όπως πρόσθεσε, θα προτείνει μια γραπτή διαδικασία.

​Η Βουλή ενέκρινε επί της αρχής τη συμφωνία του Τζόνσον για το Brexit - Είπε όχι στο χρονοδιάγραμμα

Νωρίτερα, η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε επί της αρχής το νομοσχέδιο της συμφωνίας για το Brexit. Ωστόσο, στην ψηφοφορία που ακολούθησε, οι βουλευτές δεν ενέκριναν το χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε την οριστική έγκριση του νομοσχεδίου με διαδικασίες fast-track, έως την Πέμπτη.

Συνεπώς, τέθηκε εν αμφιβόλω η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.

Σε δήλωσή του μετά από τις ψηφοφορίες, ο κ. Τζόνσον ανέφερε ότι αναστέλλει τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το Brexit. Ανέφερε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει τώρα να αποφασίσει για το πώς θα ανταποκριθεί στο αίτημα του Ηνωμένου Βασιλείου για καθυστέρηση του Brexit.

Προηγουμένως, ο κ. Τζόνσον είχε απειλήσει με εκλογές αν οι βουλευτές απορρίψουν το χρονοδιάγραμμα.

Διαβάστε επίσης:

Brexit: Σε τι διαφέρει η συμφωνία του Τζόνσον από εκείνη της Μέι

Θέμα:
Brexit (89)

Σχετικά:

Η Βουλή ενέκρινε επί της αρχής τη συμφωνία του Τζόνσον για το Brexit - Είπε όχι στο χρονοδιάγραμμα
Tags:
ΕΕ, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανική βουλή, Βρετανία, Ντόναλντ Τουσκ, Μπόρις Τζόνσον, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK