14:22 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
0 0 0
Βρείτε μας

Το βράδυ της Τρίτης (22/10, τοπική ώρα), ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Συρία ύστερα από την αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων από τη ζώνη ασφαλείας.

Ο Μάικ Πενς, το βράδυ της Τρίτης (22/10, τοπική ώρα), άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Συρία, μετά την αποχώρηση των Κούρδων μαχητών από τη -λεγόμενη- ζώνη ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε κατά την ομιλία του στο Heritage Foundation: «Νωρίτερα, σήμερα (22/10), πληροφορηθήκαμε από τον διοικητή των Συριακών Δυνάμεων ότι όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις τους αποχώρησαν από την ασφαλή ζώνη που είναι υπό τουρκικό στρατιωτικό έλεγχο».

Έτσι, λοιπόν, έκανε λόγο για ενδεχόμενη μόνιμη κατάπαυση του πυρός.

Στις 9 Οκτωβρίου, η Άγκυρα άρχισε τη στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στη βορειοανατολική Συρία με διακηρυγμένο στόχο τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης έτσι ώστε να επιστραφούν οι χιλιάδες εκτοπισμένοι, που ζουν στην Τουρκία.

Την περασμένη Πέμπτη, οι ΗΠΑ συμφώνησαν με την Τουρκία για κατάπαυση του πυρός στη Συρία με διάρκεια 120 ωρών, έτσι ώστε να μπορέσουν οι κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από την ασφαλή ζώνη.

Διαβάστε ακόμα:

Έσπερ: Εγκλήματα πολέμου φαίνεται να έχει διαπράξει η Τουρκία στη Συρία

Θέμα:
Τουρκία – Συρία: Η στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» (303)
Tags:
Συρία, ΗΠΑ, Μάικ Πενς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK