10:17 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Εξέχουσας σημασίας συμφωνίες υπεγράφησαν, την Τετάρτη (23/10), ανάμεσα στη Ρωσία και αφρικανικά κράτη κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής στο Σότσι.

Η σύνοδος της Ρωσίας με αφρικανικά κράτη, που άρχισε την Τετάρτη (22/10) στο Σότσι, επέφερε την υπογραφή πολλών σημαντικών συμφωνιών, οι οποίες -όπως είπε ο Πρόεδρος της Ισημερινής Γουινέας- «είναι η αρχή για ευρύτερους δεσμούς».

Η εταιρεία Lukoil ανακοίνωσε, νωρίτερα, ότι είχε υπογράψει μνημόνιο συμφωνίας με την Ισημερινή Γουινέα σχετικά με πιθανή συμμετοχή σε ερευνητικά και παραγωγικά έργα υδρογονανθράκων στο αφρικανικό έθνος.

Επίσης, η Rosgeologia συμφώνησε για τη διερεύνηση πιθανών υδρογονανθράκων στην Ισημερινή Γουινέα.

Ο Πρόεδρος της αφρικανικής χώρας, Τεόντορο Ομπιάνγκ Νγκουέμα Εμπάσογκο, δήλωσε στο Sputnik: «Αξιοποιώντας την ευκαιρία που παρέχεται από αυτή τη σύνοδο κορυφής, προσφέραμε τους οικονομικούς πόρους της Ισημερινής Γουινέας και υπογράψαμε δύο συμφωνίες, οι οποίες -κατά τη γνώμη μας- θα είναι μια αρχή, ένα προοίμιο της συνεργασίας μας. Αυτό θα ενισχύσει τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ισημερινής Γουινέας. Δεν θέλουμε να είμαστε εταίροι που λαμβάνουν κάτι μόνο από την άλλη πλευρά, θέλουμε να ταιριάξουμε με τη συμβολή μας».

Συμφωνία και με τη Νιγηρία για 12 ελικόπτερα Mi-35

Ο αναπληρωτής διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας για τη στρατιωτικοτεχνική συνεργασία, Ανατόλι Πούντσουκ, ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας και με τη Νιγηρία για παράδοση 12 ρωσικών ελικοπτέρων Mi-35.

Ειδικότερα, ο κ. Πούντσουκ δήλωσε: «Η σύμβαση για τα 12 ελικόπτερα υπεγράφη και υλοποιείται».

Από την πλευρά του, ο Νιγηριανός πρέσβης στη Ρωσία, Στιβ Ντέιβις Ούγκμπα, τόνισε μιλώντας στο Sputnik ότι αναζητείται ο τρόπος παράδοσης των έξι που απομένουν.

Διαβάστε ακόμα:

LIVE: Στο Σότσι χτυπάει η «καρδιά» της Συνόδου Ρωσίας - Αφρικής

Tags:
συμφωνία, Αφρική, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK