04:52 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Άρση του πολιτικού αδιεξόδου στο Ισραήλ αναζητά ο Μπένι Γκαντζ, που έχει λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, και επικοινώνησε με τους ηγέτες άλλων κομμάτων, μεταξύ αυτών και με τον Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

Ο Μπένι Γκαντζ αναζητά τρόπους για τον σχηματισμό κυβέρνησης πλειοψηφίας στο Ισραήλ και επικοινώνησε με τους ηγέτες των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Κνεσέτ μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ο επικεφαλής του Μπλε και Λευκού κόμματος επικοινώνησε και με τον εθνικιστή ηγέτη και πρώην Υπουργό Άμυνας, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, και από το γραφείο του ανακοινώθηκε το εξής: «Και οι δύο συμφωνούσαν να συναντηθούν σύντομα. Συμφώνησαν, επίσης, και για μια συνάντηση των διαπραγματευτικών ομάδων τους».

Η συνάντηση των διαπραγματευτών του Γκαντζ, του Νετανιάχου και του Λίμπερμαν προγραμματίζεται για την Κυριακή (27/10), όπως και με τα αριστερά κόμματα. 

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, το κόμμα του Γκαντζ πήρε 33 έδρες, μόλις μία περισσότερη από εκείνο του Μπενιαμίν Νετανιάχου και η παράταξη του Άβιγκντορ Λίμπερμαν, οκτώ.

Μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης από τον Νετανιάχου, στόχος του Γκαντζ είναι η δημιουργία «φιλελεύθερης ενωτικής κυβέρνησης» όπως τη χαρακτηρίζει. Αν δεν τα καταφέρει, τότε η διενέργεια νέων εκλογών -οι τρίτες σε λιγότερο από ένα έτος- είναι το πιο πιθανό σενάριο.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε στον πρόεδρο του Ισραήλ ότι δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση

Tags:
εκλογές, Ισραήλ, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, Μπένι Γκαντζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK