18:39 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι επιστήμονες αποφάσισαν να απελευθερώσουν τις τελευταίες 50 φάλαινες μπελούγκες από τη δομή στην οποία κρατούνταν στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας στη θάλασσα της Ιαπωνίας.

Μέχρι την 1η Νοέμβρη θα έχουν απελευθερωθεί στη θάλασσα της Ιαπωνίας και οι 50 φάλαινες μπελούγκες που βρίσκονταν φυλακισμένες στη ρωσική Άπω Ανατολή, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του φορέα περιβαλλοντικής παρακολούθησης του Σακαλίν.

«Ο αναπληρωτής διευθυντής στο Ρωσικό Ινστιτούτο Αλιείας και Ωκεανογραφίας (VNIRO) και ο γραμματέας του Συμβουλίου, Βιατσεσλάνβ Βιζικόφ, δήλωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει θέσει ως σταθερό καθήκον της να απελευθερώσει και τις 50 φάλαινες μπελούγκες που εξακολουθούν να παραμένουν στη φυλακή φαλαινών μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2019. Για να επιτύχει αυτό το στόχο, το VNIRO μπορεί να χρησιμοποιήσει δύο ερευνητικά σκάφη – το «Zodiac» και το «Professor Kaganovsky», τα οποία θα μεταφέρουν 14 και 36 φάλαινες μπελούγκες αντίστοιχα», δήλωσε.

Ο ίδιος δήλωσε πως επέλεξαν να απελευθερώσουν τις φάλαινες στη θάλασσα της Ιαπωνίας λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Η Ρωσία δέχτηκε έντονες κριτικές για τον τρόπο κράτησης των θαλάσσιων θηλαστικών μετά από έκθεση της Greenpeace το 2018, η οποία ανέφερε ότι πάνω από 100 φάλαινες όρκες και μπελούγκες φυλάσσονταν σε άσχημες συνθήκες.

Μετά από έρευνα των καταγγελιών  τοπικό δικαστήριο έκρινε τελικά ότι τα θαλάσσια θηλαστικά είχαν πιαστεί παράνομα.

Ως αποτέλεσμα, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων στις εταιρείες που ευθύνονταν και τα ζώα διατάχθηκαν να απελευθερωθούν αμέσως.

Tags:
Ρωσία, φυλακή, απελευθέρωση, φάλαινα Μπελούγκα, φάλαινα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK