11:57 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι εστίες που μαίνονται ανεξέλεγκτες στην Καλιφόρνια ανάγκασαν, σύμφωνα με ενημέρωση της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την Πέμπτη (24/10, τοπική ώρα), περίπου 50.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν.

Περίπου 50.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται ανεξέλεγκτες στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την Πέμπτη (24/10, τοπική ώρα).

​Συγκεκριμένα, μία εστία μαίνεται στην περιοχή Ντόλσε Άγκουα και έχει κάνει στάχτη πάνω από 12.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχουν καταστραφεί πολλές υποδομές.

​H δεύτερη εστία είναι ακόμα πιο καταστροφική, καθώς έκαψε πάνω από 64.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και στις φλόγες της έχουν παραδοθεί τουλάχιστον 49 κτήρια, σύμφωνα με το NBC.

​Στα σημείου επιχειρούν 1.300 πυροσβέστες και ο επικεφαλής της τοπικής Πυροσβεστικής Αστυνομίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενίσχυσης των δυνάμεων. Ο ίδιος, μάλιστα, επισήμανε: «Λόγω του εδάφους της περιοχής, τα πληρώματα δυσκολεύτηκαν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο από την αρχή και έτσι αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα σε μέγεθος».

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μέχρι στιγμής.

Διαβάστε ακόμα:

Πυρκαγιά σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στην Καλιφόρνια - Βίντεο

Tags:
ΗΠΑ, Καλιφόρνια, πυρκαγιά, φωτιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK