02:49 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Περίπου 5.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από τις αρχές της Χιλής κατά τις διαδηλώσεις που συμπληρώνουν μια εβδομάδα παρά τη συγγνώμη του Προέδρου της χώρας.

Οι διαδηλώσεις και η κοινωνική αναταραχή διατηρούνται στη Χιλή για έβδομη συνεχή ημέρα, καθώς και την Πέμπτη (24/10, τοπική ώρα), πολίτες συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας στο Σαντιάγο.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε εκ νέου δακρυγόνα και υδραντλίες για να διαλύσει το πλήθος.

Ο Πρόεδρος της χώρας, που έχει ζητήσει συγγνώμη από τον λαό μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος την Τρίτη (22/10), και στο πακέτο παροχών του συμπεριέλαβε τη μείωση στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Επίσης, δήλωσε πως αυξάνονται οι κρατικές συντάξεις.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, 18 άνθρωποι έχουν χάσει του ζωή τους και άλλοι 200 έχουν τραυματισθεί. Επίσης, 5.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και στους δρόμους έχουν αναπτυχθεί 20.000 στρατιώτες.

Σχολεία και σταθμοί του υπόγειου σιδηροδρόμου έχουν κλείσει, ενώ οι διαδηλωτές που άρχισαν τις κινητοποιήσεις με αφορμή την αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στήνουν οδοφράγματα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Πρόεδρος της Χιλής ζήτησε συγγνώμη από τον λαό και ανακοίνωσε νέες παροχές ύστερα από διαδηλώσεις

Tags:
συλλήψεις, κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, Χιλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK