13:53 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Η «μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία της Χιλής» είναι ο στόχος των πολιτών που συγκεντρώθηκαν και την Παρασκευή (25/10, τοπική ώρα), στην κεντρική πλατεία του Σαντιάγο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης οι άνθρωποι φτάνουν το ένα εκατομμύριο.

Οι διαδηλώσεις στη Χιλή δεν έχουν κοπάσει και πολίτες, που φτάνουν το ένα εκατομμύριο, έχουν συγκεντρωθεί και την Παρασκευή (25/10, τοπική ώρα), στην κεντρική πλατεία του Σαντιάγο και τους γύρω δρόμους, με απώτερο σκοπό τη μεγαλύτερη κινητοποίηση στην ιστορία της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου 24 Horas, η συγκεκριμένη διαδήλωση εξελίσσεται ειρηνικά μέχρι στιγμής.

Εν τω μεταξύ, έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας που θα αρχίσει στις 23:00 (τοπική ώρα).

Οι κινητοποιήσεις άρχισαν στις 6 Οκτωβρίου, με αφορμή την αύξηση της τιμής στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μέχρι στιγμής, 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των συγκρούσεων με την αστυνομία.

Ο Πρόεδρος της χώρας, Σεμπαστιάν Πινέρα, ζήτησε συγγνώμη από τον λαό μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματός του, την Τρίτη (22/10), και ανακοίνωσε μέτρα κοινωνικής στήριξης.

Δήμαρχος Σαντιάγο: «Ιστορικό γεγονός»

Η δήμαρχος του Σαντιάγο, Κάρλα Ρουμπίρα, έκανε λόγο για «ιστορικό γεγονός» αφού -όπως σημείωσαν- συγκεντρώθηκαν ένα εκατομμύριο διαδηλωτές.

Συγκεκριμένα, έγραψε στο Twitter: «Η Χιλή βιώνει ένα ιστορικό γεγονός. Μια ειρηνική διαδήλωση συγκέντρωσε σχεδόν 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Η χώρα μας χρειάζεται περισσότερο διάλογο και ειρηνικές πορείες».

Διαβάστε ακόμα:

Μήπως οι ΗΠΑ χάνουν και πάλι τη Λατινική Αμερική;

Tags:
κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, Χιλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK